Wat zijn zelfregulerende vaardigheden?

Wat zijn zelfregulerende vaardigheden?

Zelfregulatie vaardigheden Vaardigheden die het zelfregulerend vermogen ondersteunen zijn: Het reguleren van gedachten, gevoelens, vermogens en gedrag. Het afstemmen. Dit is een belangrijke vaardigheid als het gaat om het samenwerken met de omgeving.

Hoe kan ik differentiëren in de klas?

Een manier om te differentiëren is het bieden van extra instructie aan de leerlingen die dat nodig hebben. Na de klassikale instructie geeft de leerkracht extra instructie of oefeningen aan deze leerlingen. De andere leerlingen werken intussen zelfstandig.

Hoe verbeter je zelfregulatie?

Stimuleren van zelfregulatie en eigenaarschap. Leraren kunnen zelfregulering stimuleren, met de juiste balans tussen ruimte en structuur. Ze doen dit door keuzes bieden, instructie in leerstrategieën, procesgerichte feedback en geleidelijk loslaten.

Wat is metacognitieve vaardigheden?

Metacognitie. Metacognitie betreft de kennis en vaardigheden om het eigen denken, handelen en leren te organiseren, te sturen en te controleren.

Waarom is zelfregulatie belangrijk?

Waarom is zelfregulatie belangrijk? Zelfregulatie is belangrijk omdat het een grote invloed op je leven heeft. De mate van zelfregulatie die je hebt wordt gelinkt aan de kans op overgewicht, schoolprestaties, lange termijn gezondheid en ook je prestaties tijdens een leven lang leren.

Welke metacognitieve vaardigheden zijn er?

Toolkit Metacognitieve Vaardigheden

  • taakoriëntatie (wat moet ik doen?)
  • doelen stellen (wat moet ik bereiken?)
  • plannen (hoe bereik ik dat doel?)
  • systematisch werken (stap-voor-stap)
  • jezelf monitoren tijdens de uitvoering (maak ik geen fouten, begrijp ik alles?)
  • na afloop evalueren (klopt het antwoord?)

Wat is Metacognitief bewustzijn?

Metacognitie is ‘denken over denken’, ‘weten over weten’ en ‘bewustwording van het bewustzijn’. De term metacognitie komt van het stamwoord meta, wat zoveel betekent als verder of bovenop.