Wat is tussenvoegsel bij naam?

Wat is tussenvoegsel bij naam?

Een tussenvoegsel of voorvoegsel (beide termen hebben hun voor- en nadelen) is een deel van sommige eigennamen; meestal hoort het bij de familienaam. Vaak is het een kort woord zoals ‘van’ of ‘de’. Daarna komt dan het grondwoord van de naam: het deel dat meer kenmerkend is voor de persoon of familie.

Waarom VDF in naam?

O ja, en dat “vdf” betekent ‘van de familie’. Deze persoon is dus aanhanger van de ‘claim je naam’-beweging. Ze menen door deze schrijfwijze en andere maatregelen soevereiner te kunnen leven en te voorkomen dat ze commercieel bezit van de staat worden.

Is Van den Een tussenvoegsel?

Tussenvoegsels (zoals “de”, “van der” of “el”) beschouw je als deel van de achternaam en je sorteert de literatuurlijst op alfabetische volgorde op basis van de eerste auteursnaam.

Hoe kort je een naam af?

Voornamen worden gescheiden door een spatie. Wie Jan Willem als voornamen heeft, heeft dus als voorletters J.W. Als er een streepje tussen de delen van de naam staat, gaat het feitelijk om één naam. Jan-Willem heeft dus als voorletter alleen de J.

Hoe achternamen schrijven?

In Nederland worden woorden als de, der, in, op en van in achternamen klein geschreven als ze het eerste woord van de achternaam zijn en als de voornaam, voorletter of een ander deel van de achternaam er direct voor staat: Jan op de Beek, M. de Vries, Marie van der Ven-van Dijk, de heer Bos-van Casteren.

Wat betekent puntkomma in opsomming?

Met een puntkomma verbind je twee zinnen met elkaar. Je laat hiermee het verband tussen de twee zinnen zien. Vaak kun je dit leesteken vervangen door de voegwoorden en, maar en of. Je kunt de puntkomma ook gebruiken in een opsomming.

Wat betekent Kommapunt?

Een puntkomma of een kommapunt is een leesteken dat bestaat uit een punt en een komma onder elkaar. Omdat de puntkomma midden in een zin wordt geschreven, komt er nooit een hoofdletter achter, tenzij er een eigennaam op het leesteken volgt.