Wat betekent verwant zijn?

Wat betekent verwant zijn?

iemand die door een familieband verbonden is met iemand anders; familielid van iemand. Soms gebruikt voor om het even welk familielid, soms alleen voor verdere familieleden dan het eigen gezin van de betrokkene 2) soort met dezelfde oorsprong.

Wat betekent aanverwante werkzaamheden?

Wat is aanverwant, of wie zijn je aanverwanten? De (groot)ouders, ooms, tantes, broers en zussen van jouw partner zijn je aanverwanten. Ben je getrouwd dan noem je ze ook wel aangetrouwd. We noemen ze ook wel “de koude kant”.

Wat is een ander woord voor verwant?

verwant (bn): familie, geparenteerd, vermaagschapt. verwant (zn): bloedverwant, familielid, maag, naverwant, verwante.

Wat betekent verwantschappen?

Verwantschap is de juridische band tussen personen waarbij de één van de ander afstamt of waarbij men een gemeenschappelijke stammoeder, stamvader of stammeemoeder heeft. In het recht onderscheid men binnen de categorie van verwantschap: De verwantschap in de rechte lijn, waarbij de ene persoon van de andere afstamt.

Wat is het vetorecht?

Wat is het veto (vetorecht)? Het veto of vetorecht is het recht om een besluit tegen te houden als de meerderheid voor het besluit heeft gestemd. Het is eigenlijk een doorslaggevende stem. Dit begrip is vooral van belang bij besluitvorming bij rechtspersonen.

Wat is Familiebetrekking?

familiebetrekking – Staat van verwant zijn door gezamenlijke afkomst.

Wie zijn aanverwanten tweede graad?

De bloedverwanten in de 1ste graad zijn de ouders en de kinderen; de bloedverwanten in de 2de graad zijn de grootouders, de kleinkinderen en de broers en zussen.

Wat is een aanverwant in de rechte lijn?

Bloedverwanten kunnen via de rechte lijn of via een zijlijn aan elkaar verwant zijn. Ze zijn via de rechte lijn verwant als ze van elkaar afstammen. Dit geldt voor ouders, kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen, enzovoort.

Is gerelateerd aan synoniem?

Synoniemen voor “gerelateerd” in het Nederlands gerelateerd; verwant.

Wat is een Consumptieverwantschap?

Artikelen die bij elkaar passen als je kijkt naar het gebruik van het artikel.

Wat is de betekenis van affiniteit?

Affiniteit wordt ook wel verwantschap of aantrekkingskracht genoemd. Mensen kunnen affiniteit voelen voor elkaar of voor bijvoorbeeld een bepaalde kunstenaar. Affiniteit ontstaat vaak omdat mensen zich met elkaar identificeren. Er is sprake van een gevoel van verwantschap of onderlinge verbondenheid.