Wat is het doel van multidisciplinair werken?

Wat is het doel van multidisciplinair werken?

Wat is multidisciplinair samenwerken? Een multidisciplinair team bepaalt samen de doelen van de patiënt en hoe en wanneer hieraan gewerkt wordt. Hierbij staan de belangen van de patiënt voorop. Het zorgplan dat multidisciplinair wordt opgesteld, is richtinggevend voor het handelen van alle afzonderlijke disciplines.

Waarom is multidisciplinair samenwerken belangrijk?

Waarom multidisciplinair samenwerken? Om de patiënt optimale zorg te kunnen bieden, moet er verder worden gekeken dan alleen het eigen vakgebied. Verschillende zorgverleners kunnen elkaar aanvullen waardoor er met elkaar een doel bereikt kan worden waartoe een zorgverlener niet alleen toe in staat is.

Welke professionals zijn doorgaans betrokken bij een MDO en hoe ziet ieders Zorgdomein er uit?

Deelnemers aan het mdo zijn behandelend specialisten, (eventueel) consulenten en andere professionals betrokken bij de diagnostiek, behandeling en nazorg. Het mdo speelt een sleutelrol binnen het oncologisch proces.

Hoe werk je multidisciplinair samen?

Een multidisciplinair team bestaat uit mensen die elk gespecialiseerd is in een bepaald vakgebied. Zij werken samen aan een opdracht of project. Daarbij is de kennis van verschillende vakgebieden essentieel om de opdracht succesvol af te ronden.

Wat is een multidisciplinair aanpak?

Een multidisciplinaire aanpak houdt in dat we een patiënt begeleiden met ten minste twee verschillende therapeuten, uit ten minste twee verschillende disciplines. Hiermee willen we de best mogelijke zorg, begeleiding en ondersteuning bieden aan elke patiënt, ongeacht diens hulpvraag.

Waarom is samenwerken in de zorg belangrijk?

Waarom is samenwerking in de zorg zo essentieel? “Samenwerken in zorg en welzijn is eigenlijk een vorm van kennis delen. Door de beschikbare kennis beter te benutten in allerlei samenwerkingsverbanden wordt er efficiënter en effectiever gewerkt en dat komt iedereen ten goede.

Welke professionals zijn betrokken bij een MDO?

Bij het MDO sluiten, naast de huisarts en de praktijkondersteuner, ook de specialist ouderengeneeskunde, een ouderenadviseur van Kearn (de welzijnsinstelling), de wijkverpleegkundige en de oefentherapeut aan. De praktijkondersteuner brengt de kwetsbare ouderen in die ze wil bespreken met de andere disciplines.

Wie zijn er betrokken bij een MDO?

Wat houdt een MDO in? Een MDO is een overleg waarbij verschillende zorgverleners binnen Gezondheidscentrum Dillenburg samen met u praten over uw gezondheidssituatie en behandelplan. Uw huisarts en praktijkondersteuner zijn in ieder geval bij dit overleg aanwezig.

https://www.youtube.com/watch?v=fkL6bli-ooU