Hoe kan je redacteur worden?
Om aan het werk te gaan als Redacteur zijn er verschillende opleidingen te volgen. De meest voor de hand liggende is de HBO opleiding Journalistiek. Ook de HBO opleidingen Communicatie of Media, Informatie en Communicatie zijn geschikt.
Welke banen zijn er in de media?
Afgestudeerden in Media en cultuur kun je terugvinden als beleidsmedewerker cultuur, docent, dramaturg, redacteur, manager van een toneelgezelschap, organisator van filmfestivals en recensent.
Wat doet een onderzoeksjournalist?
Onderzoeks- of researchjournalistiek is een gespecialiseerde tak van de journalistiek die zich bezighoudt met diepgravend en vaak langdurig speurwerk naar nieuwsfeiten.
Wat kun je met media studies?
Na je bachelor Media en cultuur kun je je studie voortzetten met een master op het gebied van Media studies, cultuur of journalistiek. Alumni van media en cultuur komen terecht in functies in bijvoorbeeld de journalistiek, onderwijs, reclamewereld en communicatie.
Wat wordt bedoeld met de media?
Media kan verwijzen naar: Massacommunicatie, communicatiemiddelen die het mogelijk maken boodschappen uit te zenden naar een omvangrijk publiek. Pers (media), een journalistieke organisatie. Media (Illinois), een plaats in de Amerikaanse staat Illinois.
Waar bestaat de redactie uit?
Een goed werkende redactie bestaat ten minste uit een aantal redacteuren, een hoofdredacteur en een eindredacteur. Meestal is de hoofd- of eindredacteur verantwoordelijk voor de bladcoördinatie. Hij of zij stuurt dan ook de fotografie en vormgeving aan. De redacteuren verdelen de taken en zijn afhankelijk van elkaar.
Wat gebeurt er op een redactie?
De redactie verzamelt alles wat in je buurt of in de wereld gebeurt. De redactie verwerkt het nieuws en zet het om in artikels, foto’s, grafieken, enz… Vormgevers of lay-outers maken de pagina’s op volgens de huisstijl van de krant. De krant komt bij de lezer terecht.