Inhoudsopgave
Hoe moet je een tegenargument weerleggen?
Nadat je een aantal alinea’s met argumenten geschreven hebt, kun je je tekst nog sterker maken door een tegenargument te geven en deze te weerleggen. Ook dit doe je in een aparte alinea. Je bedenkt je dan waarom iemand het juist niet eens zou zijn met jouw standpunt.
Hoe begin je met een weerlegging?
Weerleggen van argumenten
- omschrijf het argument dat je aanvalt.
- vertel waarom dat argument onjuist of onvolledig is en/of.
- voer een zelf gevonden tegenargument aan.
Wat zijn weerleggingen?
weerleggen – regelmatig werkwoord uitspraak: weer-leg-gen 1. met argumenten aantonen dat het niet juist is ♢ hij weerlegde mijn bewering met overtuiging Regelmatig werkwoord: weer-leg-gen ik weerleg …
Hoe weerleg je?
Je doet dit door een argument naar voren te brengen en dit te bewijzen op basis van feiten, literatuuronderzoek, eigen onderzoek en/of waterdichte redeneringen. Besteed veel tijd aan de kwaliteit van je redeneringen en maak duidelijk onderscheid tussen meningen, feiten, argumenten, beweringen en redeneringen.
Hoe herken je een tegenargument?
Met een tegenargument of een tegenwerping ontkracht je een standpunt of een argument, je maakt dat standpunt of argument minder aanvaardbaar. Tegenargument en tegenwerping worden tegenwoordig gezien als synoniemen.
Hoe weerleg je in een debat?
Weerleggen kan je op een paar manieren doen. Zo kan je zeggen dat het punt van de tegenstander irrelevant is. Bijvoorbeeld: “Wij denken niet dat eenhoorns relevant zijn in een debat over onderwijs”. Je kunt ook gewoon zeggen dat iets niet waar is.
Hoe schrijf je een goed pleidooi?
5 tips voor het schrijven van een pleitnota
- De zaak op papier zetten. Het schrijven van een pleitnota kan een hele opgave zijn.
- Ken je publiek. Weet voor wie je de pleitnota schrijft.
- Houd de kop-romp-staartindeling aan.
- Duidelijk taalgebruik.
- Verlevendig de tekst met stijlmiddelen.
- Lees de pleitnota hardop voor.
- Meer weten?
Wat betekend stellingen?
stelling – Zelfstandignaamwoord 1. (wiskunde) (filosofie) een bewering waarvan de juistheid is bewezen, een theorema 2. een formulering van een mening, een stellingname, these 3. (sport) (spel) de stand van stukken op een bord, een opstelling 4.
Welk prijskaartje eraan hangt?
eraan bijwoord Uitspraak: [ɛr’an] aan (het eerder of later genoemde) Voorbeelden: `Wat een mooie jas. Welke prijs staat er op het kaartje dat eraan hangt?`, `Eraan denken dat je vanmiddag een afspraak hebt.
Welke Argumentatiestructuren zijn er?
De enkelvoudige argumentatie
- De enkelvoudige argumentatie.
- De onderschikkende argumentatie (ook wel ketenargumentatie genoemd)
- De nevenschikkende afhankelijke en onafhankelijke argumentatie.
Wat zijn argumenten en tegenargumenten?
Standpunt met geheel van bijbehorende argumenten dat het standpunt ondersteunt (argumenten) of ontkracht (tegenargumenten). Een tegenargument is een uitspraak waarmee een schrijver of spreker een standpunt ontkracht.
Wat is enkelvoudige argumentatie?
Bij enkelvoudige argumentatie wordt het standpunt onderbouwd met één argument: De pijl in een schema kan naar boven of naar beneden wijzen. Naar boven betekent ‘dus’. Je leest dan van beneden naar boven. Naar beneden betekent ‘want’. Je leest dan van boven naar beneden. Het argumentatieschema hierboven lees je dus als volgt:
Wat is argumentatie in een essay?
De argumentatie is het belangrijkste deel van je essay. Met argumenten voor en weerleggingen van tegenargumenten overtuig je je lezer van jouw standpunt. Je doet dit door een argument naar voren te brengen en deze te bewijzen op basis van feiten, literatuuronderzoek, eigen onderzoek en/of waterdichte redeneringen.
Welke argumenten zou je kunnen aanvoeren?
Argumenten die je daarvoor zou kunnen aanvoeren zijn bijvoorbeeld: ‘de stoelen zijn er erg prettig’ en ‘op elke stoel heb je goed zicht op het filmdoek’. Soms herken je argumenten aan signaalwoorden. Woorden als want, omdat, en immers geven aan dat er een argument volgt.
Wat is een feitelijk argument?
Argumenten zijn feitelijk (objectief) of niet- feitelijk (subjectief). – Een feitelijk argument is waar of onwaar en hoeft niet onderbouwd te worden. Voorbeeld. Ik ga morgen naar de film kijken in Luxor, want die bioscoop is bij mij om de hoek.