Hoe moet je de bijbel citeren?

Hoe moet je de bijbel citeren?

Hoe citeer ik volgens APA een specifieke passage uit de Bijbel, Koran of Thora? Net als de meeste stijlgidsen raadt APA aan om religieuze boeken op te nemen in de verwijzing in de tekst, in combinatie met het hoofdstuk- en versnummer. Bijvoorbeeld: (De Nieuwe Bijbelvertaling, 2007, Petr.

Hoe citeer je MLA?

MLA: Verwijzen in de tekst vermeld de achternaam van de auteur gevolgd door het paginanummer van het citaat tussen haakjes. Voorbeeld: “Here’s a direct quote” (Smith 8). als er geen auteur bekend is vermeld dan het eerste woord (of de eerste woorden) van de titel (in de oorspronkelijke stijl van de titel).

Hoe verwijzen naar syllabus?

in vierkante haken de vorm van publicatie in geval van een syllabus, masterproef, etc, gevolgd door een punt (.)…Dit dien je tussen vierkante haken aan te geven na de titel.

  1. achternaam.
  2. komma (,)
  3. initialen van de voornaam of van de voornamen (met spatie, zonder academische titels als “Prof.”)
  4. punt (.)

Hoe citeer je een halve zin?

Citeren is het letterlijk kopiëren van andermans woorden. Dit kan een zinsdeel, een zin of een alinea zijn. Hierbij is het belangrijk dat je de geciteerde tekst tussen aanhalingstekens plaatst en dat je de originele auteur(s) correct citeert in de tekst en in de literatuurlijst.

Hoe citeren in een zin?

Citeren betekent letterlijk overschrijven. Je hoeft de zin echter niet helemaal over te schrijven. Je kan volstaan met het noteren van de eerste twee en laatste twee woorden en daartussen drie puntjes. Zet er wel altijd de regelnummers achter.

Hoe gebruik je ibid?

Ibidem (afkorting: ibid.) is een Latijnse term die ‘op dezelfde plek’ betekent. Het wordt gebruikt als voetnoot of verwijzing naar een bron waarnaar in een vorige voetnoot is verwezen. Het woord heeft overeenkomsten met het woord idem, wat ‘hetzelfde’ betekent.

Wat betekent ibid?

Betekenis afkorting ibid. ibidem: op dezelfde plaats (zie ook ib.)

Hoe een uitspraak citeren?

Citeren. Een citaat wordt altijd tussen dubbele aanhalingstekens geplaatst. Het citaat wordt gevolgd door een verwijzing tussen haakjes – achternaam auteur(s), jaartal, paginanummer(s) – of door de auteur(s) in de tekst te noemen. Let op: Een citaat wordt niet cursief geschreven.

Hoe verwijzen naar dezelfde voetnoot?

Verwijzingen naar dezelfde voetnoot meer dan één keer Klik in het menu Beeld op Afdrukweergave. Plaats de cursor op de gewenste plaats voor de verwijzing. Klik in het menu Invoegen op Kruisverwijzing. Klik in de lijst Verwijzingstype op voetnoot.