Inhoudsopgave
Wat is het verschil tussen omslag en titelpagina?
Titelpagina. De tweede pagina van het rapport, de titelpagina, bevat meer informatie dan de omslag. Op de titelpagina vermeld je wederom de titel, de ondertitel (op identieke wijze als op de omslag) en de naam van de auteur.
Wat moet er op de omslag?
Omslag maken
- De titel. Schrijf een goede titel die kort en krachtig de inhoud van je scriptie weergeeft.
- Ondertitel.
- Afbeelding.
- Naam van de schrijver.
- Titel + ondertitel.
- Afbeelding.
- De status van het rapport.
- Naam van de schrijver.
Hoe maak je een technisch verslag?
Het verslag van een technisch ontwerp bestaat uit twee delen: procesverslag en productdocumentatie. Een verslag is beknopt geschreven in goed Nederlands: dus geen lange verhalen maar ook geen telegramstijl. Opsommingen mogen wel. Het verslag dient er netjes uit te zien: getypt of netjes geschreven op A4-formaat.
Hoe ziet een goed rapport eruit?
Het moet voor de lezer duidelijk zijn wat de conclusies en de resultaten zijn. Eenduidig formuleren is key: zonder eenduidige formuleringen kunnen conclusies vraagtekens oproepen bij de lezer. Een rapport moet op een dergelijke manier worden geschreven dat het meteen duidelijk is voor de lezer.
Wat staat er in de inleiding van een rapport?
In je inleiding geef je algemene informatie over je onderwerp en baken je je onderwerp af zodat je lezer weet waar je onderzoek over gaat. Met die informatie beschrijf je jouw doelstelling, probleemstelling en presenteer je de hoofdvraag en deelvragen van je scriptie.
Wat is het doel van een rapport?
Een rapport is een verslaglegging van een activiteit, gebeurtenis of toestand. Dit verslag wordt, al dan niet na voorafgaand onderzoek, door één of meer rapporteur(s) gedaan aan een doelgroep, die daartoe doorgaans, maar niet noodzakelijkerwijs, de opdracht heeft gegeven of de wens uitgesproken.
Waar moet een goed rapport aan voldoen?
Waar moet een rapport aan voldoen?
- Feiten en meningen worden standaard gescheiden beschreven;
- Hoor en wederhoor wordt toegepast en standaard opgenomen in de rapportages;
- Beschrijvingen zijn zoveel mogelijk concreet en zonder speculatieve formuleringen;
- Accordering van informatie wordt expliciet gemaakt in de rapportage;
Hoe begin je een rapport?
Inleiding / aanleiding / probleemanalyse Dit is het waarom van jouw rapport of verslag. Start with why! Waarom heb je dit onderzoek gedaan of deze opdracht uitgevoerd? Wat was er aan de hand?
Wat is een omslagpagina?
De titelpagina, ook wel het voorblad of omslag genoemd, is de eerste pagina van jouw scriptie. Op deze pagina plaats je onder andere de titel van jouw scriptie, jouw naam en opleiding.
Wat staat er op de titelpagina?
De titelpagina is het voorblad van je scriptie en je vermeldt hierop de titel, je naam en de namen van je begeleiders. Voor het titelblad kun je een illustratie gebruiken, want het oog wil natuurlijk ook wat.
Wat moet er op een kaft?
Titel: Een korte pakkende titel die de lezer nieuwsgierig maakt. Ondertitel: Een ondertitel bestaat vaak uit 1 of 2 zinnen die de titel verduidelijkt….De perfecte lay-out
- Automatisch gegenereerde inhoudsopgave.
- Figuren- en tabellenlijst.
- Consistente lay-out van paragrafen.
- Paginanummering.
Wat is opgemaakte hoofdtekst?
Hierin beschrijf je de conclusies van je verslag. Dit kun je zien als een samenvatting van je belangrijkste bevindingen. De hoofdtekst van het verslag dient om de conclusies en adviezen te ‘bewijzen’. Je brengt bij de conclusie dus geen nieuwe informatie in; wel mag je hier nieuwe verbanden leggen.