Inhoudsopgave
- 1 Kan een buitenlandse student studiefinanciering aanvragen?
- 2 Hoe krijg ik een studiebeurs voor het buitenland?
- 3 Wie betaalt buitenlandse studenten?
- 4 Hoeveel uur mag je werken als internationale student?
- 5 Heb je recht op studiefinanciering als je in het buitenland woont?
- 6 Hoe kom je in aanmerking voor een studiebeurs?
- 7 Hoe kom ik aan een scholarship?
- 8 Hoe beursstudent worden?
Kan een buitenlandse student studiefinanciering aanvragen?
Of u studiefinanciering van de Nederlandse overheid kunt krijgen, hangt af van uw situatie. U moet in elk geval aan de voorwaarden voldoen. Op de website van Nederlandwereldwijd leest u of u recht heeft op studiefinanciering als u vanuit het buitenland gaat studeren in Nederland.
Hoe krijg ik een studiebeurs voor het buitenland?
Studiebeurs buitenland – de voorwaarden (kort): Je buitenlandse studie of onderzoek is een verdieping of verbreding van je Nederlandse vooropleiding en mag geen onderdeel uitmaken van een het curriculum van een Nederlandse opleiding. Je buitenlandse studie of onderzoek duurt minimaal 3 en maximaal 24 maanden.
Hebben buitenlandse studenten een BSN nummer?
Elke internationale student die 4 maanden of langer in Nederland blijft, moet zich inschrijven in de Basisregistratie Personen (BRP). Meer informatie over inschrijven bij de gemeente in het Engels vind je op Study in Holland.
Wie betaalt buitenlandse studenten?
Met andere Europese landen is afgesproken dat de overheid dit aanvult om de kosten voor de universiteit te dekken: gemiddeld 15.000 euro per student per jaar. Dat betalen ze ook voor Nederlandse studenten. De regering heeft de afgelopen jaren bezuinigd op de bijdrage aan de universiteiten.
Hoeveel uur mag je werken als internationale student?
Met een TWV mag een student werken via de volgende voorwaarden: Alleen in de maanden juni, juli en augustus voltijd werken. Of maximaal 16 uur per week werken.
Welke landen hebben een studiebeurs?
In alle EU-lidstaten kun je als student aanspraak maken op enige vorm van financiële ondersteuning. De enige Europese landen zonder studiefinanciering zijn IJsland en Turkije, al kun je in dat laatste land wel compensatie krijgen voor het collegegeld.
Heb je recht op studiefinanciering als je in het buitenland woont?
U kunt studiefinanciering aanvragen voor een opleiding in elk land, waar ook ter wereld. Uw buitenlandse opleiding moet wel erkend zijn in Nederland. Nuffic beoordeelt of dit zo is. In dat geval krijgt u voor uw opleiding dezelfde studiefinanciering als u zou krijgen voor deze studie in Nederland.
Hoe kom je in aanmerking voor een studiebeurs?
Je inkomen speelt een belangrijke rol: je krijgt pas een toelage als je gezinsinkomen niet te hoog is. Ook het kadastraal inkomen kan een invloed hebben. Je volgt met een diplomacontract een erkende en financierbare opleiding aan een erkende onderwijsinstelling. Je hebt ook voldoende studietoelagekrediet.
Hoeveel studiefinanciering krijg je als je in het buitenland studeert?
Voor de hoogte van uw studiefinanciering maakt het niet uit of u in Nederland of buiten Nederland gaat studeren. Het bedrag is in ieder land hetzelfde, tot een bepaald maximum per maand. Tijdens de coronacrisis kunnen sommige voorwaarden en onderdelen van de studiefinanciering anders zijn.
Hoe kom ik aan een scholarship?
Scholarships worden uitgereikt aan studenten die goede school- en sportresultaten hebben behaald: het is dus een financiële beloning die helpt bij het dragen van studiekosten. In Amerika zijn, in tegenstelling tot in Nederland, scholarships erg gebruikelijk.
Hoe beursstudent worden?
Je bent bijna-beursstudent als je één van volgende studies volgt:
- Een initiële graduaats-, bachelor- of masteropleiding.
- Een lerarenopleiding.
- Een schakelprogramma.
- Een voorbereidingsprogramma.
Wat is een internationale student?
‘Internationale student(en) is al sinds de jaren negentig ingeburgerd. In ‘internationale studie’ heeft internationaal dan min of meer dezelfde betekenis als in ‘internationale wedstrijd’, namelijk ‘bestemd voor (natuurlijke) personen met verschillende nationaliteiten of personen uit verschillende landen’.