Welke vaccinaties zijn verplicht in de zorgsector?

Welke vaccinaties zijn verplicht in de zorgsector?

De volgende vaccinaties zijn sinds het Koninklijk Besluit van 4 augustus 1996 [1: Art 1-64 en 1-74] verplicht : – vaccinatie tegen hepatitis B; – vaccinatie tegen tetanus; – opsporing van tuberculose met de tuberculinetest.

Wie mag je vaccineren?

Wie mag vaccineren? Een goedgekeurd COVID-19-vaccin mag zelfstandig worden toegediend door een arts of een verpleegkundig specialist. En daarnaast door een physician assistant of klinisch technoloog. Deze zorgverleners moeten wel deskundig en bekwaam zijn om de handeling uit te voeren.

Wat heb je nodig om te kunnen vaccineren?

Neem het volgende mee:

  • De bevestiging van de afspraak, met de gezondheidsverklaring (vragen.coronatest.nl).
  • Uw identiteitsbewijs, zoals een paspoort of Nederlandse Identiteitskaart (ID-kaart).
  • Aanvullende informatie van uw behandelend arts (als dit nodig is).

Kan ik mij eerder laten vaccineren?

De Gezondheidsraad heeft in 2018 geadviseerd om alle mensen van 60 tot en met 79 jaar in de aankomende jaren te beschermen tegen pneumokokken. Als u jonger bent dan 60 jaar valt u dus niet in deze doelgroep. U kunt met uw huisarts bespreken of vaccinatie toch mogelijk is. U moet de vaccinatie dan zelf betalen.

Welke vaccinaties verpleegkundige?

Medewerkers met een verhoogd beroepsrisico op infectieziekten als hepatitis A of hepatitis B en tetanus, krijgen het advies zich te laten vaccineren. Daarmee vervult u uw zorgplicht als goed werkgever en optimaliseert u de inzet van uw medewerkers.

Wat moet je meenemen naar vaccinatie zonder afspraak?

De vaccinatie Neem het volgende mee als je zonder afspraak je eerste prik komt halen: Je identiteitsbewijs met daarop je BSN nummer (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) Een mondkapje. Trek kleding aan waarbij je makkelijk de prik in je bovenarm kan laten zetten.