Wanneer moet je extra uitkijken met koorts?

Wanneer moet je extra uitkijken met koorts?

Mensen met een hart of vaatziekte, diabetes, nierziekte of een longziekte moeten extra uitkijken met koorts. Ook wanneer de koorts langer dan vijf dagen aan blijft houden en na drie dagen niet zelf verlaagd kan worden, wanneer je suf wordt of te weinig drinkt is het raadzaam om contact op te nemen met een arts.

Wat is langdurige koorts of hoge koorts?

Langdurige koorts of hoge koorts kan schadelijk zijn voor de hersenen, doordat er afbraak van een bepaald eiwit in de hersenen plaats vindt. Hierdoor is het raadzaam om niet langer dan drie dagen koorts aan te houden (tot 42 graden) of direct in te grijpen wanneer de koorts stijgt tot boven de 42 graden.

Hoe Raadpleeg je een arts als je koorts?

Als volwassene raadpleeg je best een arts als je koorts: boven de 39 °C oploopt (hoge koorts kan de hersenen en andere organen in de war sturen en beschadigen) gepaard gaat met specifieke symptomen zoals buikkrampen, branderig gevoel bij het plassen, suf en slaperig zijn, zware hoofdpijn of huiduitslag

Wanneer gaat de pijn gepaard met koorts?

• Koorts gaat vaak gepaard met rugpijn, algemene spier- of gewrichtspijn. Of en in welke mate deze pijn toegeschreven kan worden aan bepaalde groepen van ziektekiemen, is onbekend. De pijn is vermoedelijk het gevolg van de stoffen die in het lichaam afgescheiden worden om de temperatuur te doen oplopen.

Hoe lang duurt koorts?

Hoe lang duurt koorts? Hiervoor is geen vaste periode aan te geven maar meestal duurt de koortsperiode een paar dagen. Koorts kan gepaard gaan met griep, dan houdt deze aan tot je jezelf beter gaat voelen, meestal is dat na 5-7 dagen. Wanneer koorts afwisselend opkomt en weer verdwijnt is het verstandig je (huis)arts te raadplegen.

Wat is een aanhoudende koorts bij volwassenen?

We spreken van aanhoudende koorts bij een volwassene als: de persoon langer dan 3 weken een lichaamstemperatuur van meer dan 38°C heeft op verschillende tijdstippen; er via routineonderzoeken geen oorzaak kon worden gevonden voor de koorts. Oorzaken van aanhoudende koorts bij volwassenen