Inhoudsopgave
Kan je diarree krijgen van allergie?
Bij een voedselallergie beschouwt je afweersysteem (immuunsysteem) bepaalde voedingsstoffen als een bedreiging voor je lichaam. Je lichaam zal hierop snel allergisch reageren. Vaak uit deze allergische reactie zich in niezen, huiduitslag of zwellingen, maar ook diarree kan een mogelijke reactie zijn.
Kan je diarree krijgen van hooikoorts?
Het kan zijn dat er sprake is van een allergie voor huisstofmijt of boompollen (hooikoorts). Buikpijn en diarree kunnen bijvoorbeeld ook optreden bij griep of voedselinfectie. Bij niet-allergische voedselovergevoeligheid reageert het lichaam ook op bepaalde voedingsmiddelen.
Kan je hoesten van hooikoorts?
De symptomen van hooikoorts: Je kan ook last hebben van een verstopte neus of een loopneus. Je ogen kunnen jeuken, tranen of branderig aanvoelen. Je keel kan droog en branderig zijn, waarbij je moet hoesten. Soms veroorzaakt hooikoorts ook een kriebelhoest.
Wat te doen bij kriebelhoest hooikoorts?
Honing en citroen voor een zere keel, een stoombadje voor een verstopte neus en groentebouillon om aan te sterken – we hebben al jouw favoriete natuurlijke middelen tegen verkoudheid, griep en hooikoorts op een rij gezet.
Hoe krijg je last van diarree?
Tijdens of na een antibioticakuur krijgen veel mensen last van diarree. Antibiotica vernietigen namelijk niet alleen de bacteriën waar je ziek van wordt, maar ook nuttige bacteriën. Hierdoor wordt de balans in de darmen verstoord en kun je last krijgen van maag- en darmklachten.
Wat is diarree in combinatie met darmklachten?
Diarree in combinatie met darmklachten komt vaak voor. Meestal is diarree het gevolg van een acute darminfectie, wat in de volksmond ‘buikgriep’ wordt genoemd. Een acute maag-darminfectie (gastro-enteritis) wordt vaak veroorzaakt door een bacterie, virus of parasiet. Bij een maag-darminfectie is vaak het norovirus de boosdoener.
Wat is acute diarree?
Acute diarree wijst meestal op een darminfectie oftewel buikgriep. Virussen en bacteriën komen via je mond in je lichaam terecht en veroorzaken daar een ontsteking van de darmwand. Door de ontsteking kan de darmwand minder vocht opnemen en wordt de ontlasting dun. Sommige bacteriën produceren een gifstof waar je ziek van wordt.