Wat zijn neurologische functies?

Wat zijn neurologische functies?

Hieronder verstaan we onder andere het bewustzijnsniveau, de intelligentie, de coördinatie van bewegingen, de kracht van bewegingen, het gevoel, het evenwicht en de functie van bepaalde zenuwen in het aansturen van spieren.

Waar houdt een neuroloog zich hoofdzakelijk mee bezig?

De neuroloog houdt zich bezig met de werking en ziekten van spieren, zenuwen, ruggenmerg en de hersenen.

Wat is een neurofysioloog?

Het specialisme Klinische Neurofysiologie helpt bij het stellen van een diagnose bij neurologische aandoeningen zoals bewustzijnsstoornissen, bewegingsstoornissen, verlammingen en gevoelsstoornissen. Klinisch neurofysiologen onderzoeken hiervoor de werking en functies van de hersenen, spieren, zenuwen en bloedvaten.

Wat zijn aandoeningen aan het zenuwstelsel?

Aandoeningen aan het zenuwstelsel. Ziekten van het zenuwstelsel en de zintuigen zijn ziekten die de hersenen, het ruggenmerg, de zenuwen en de zintuigen treffen. De meest voorkomende ziekten van het zenuwstelsel worden hieronder beschreven. Parkinson : Mensen met de ziekte van Parkinson hebben te weinig dopamine in hun hersenen.

Wat is de anatomie van het zenuwstelsel?

Anatomie van het zenuwstelsel: centraal vs. perifeer Opbouw zenuwstelsel. Het zenuwstelsel wordt onderverdeeld in een centraal zenuwstelsel (CZS) dat opgesloten ligt binnen de holte van de schedel en in de wervelkolom, en een perifeer zenuwstelsel (PZS) dat via zenuwcellen het CZS verbindt met alle regionen van het lichaam.

Wat zijn de functies van het zenuwstelsel?

Functies van het zenuwstelsel. Sensorische input: Sensorische receptoren ontvangen externe en interne stimulansen, resulterend in bewuste belevingen (zicht, geur, pijn) en onbewuste (bloed pH, bloeddruk) Integratie: de hersens en de ruggengraat zijn de hoofdorganen bij het proces van sensorische input en het teweegbrengen van responsen.

Wat zijn ziekten van het zenuwstelsel en de zintuigen?

Ziekten van het zenuwstelsel en de zintuigen zijn ziekten die de hersenen, het ruggenmerg, de zenuwen en de zintuigen treffen. De meest voorkomende ziekten van het zenuwstelsel worden hieronder beschreven. Parkinson : Mensen met de ziekte van Parkinson hebben te weinig dopamine in hun hersenen.