Welke chirurg opereert een hernia?

Welke chirurg opereert een hernia?

De neurochirurg in het midden van de rug een snee van ongeveer 4 cm en snijdt aan 1 kant de rugspieren los, zodat de wervelkolom tevoorschijn komt. De chirurg haalt de oorzaak van de zenuwbeknelling (hernia, verdikt bot, littekenweefsel) weg.

Wat is een hernia in de rug?

Een hernia is een uitpuiling van schijfje tussen uw wervels. Zo’n schijfje heet een tussenwervelschijf. In het midden van een tussenwervelschijf zit een zachte gel. Als die gel uitpuilt, kan dat op zenuwen drukken en deze prikkelen.

Wat zijn de behandelingen van de hernia?

Afhankelijk van de hernia en het advies van uw arts zijn er de volgende behandelingstechnieken mogelijk: Kinesitherapie Hierbij kan door intensieve oefeningen en behandelingen de hernia verdwijnen. Chiropractie Hierbij worden diverse druktechnieken toegepast om de bewegelijkheid van de wervelkolom zoveel mogelijk te herstellen.

Wat is een hernia injectie?

De injectie bevat een ontstekingsremmende vloeistof en wordt aangebracht ter hoogte van de beknelde zenuw en de uitpuilende tussenwervelschijf. Dankzij deze hernia behandeling neemt de zwelling rondom de zenuw af, waardoor de patiƫnt veel minder pijn ervaart. Om de plaats van de hernia te bepalen is eerst een MRI-scan nodig.

Kan een hernia genezen worden?

Jazeker, een hernia kan zeker genezen door het doen van gerichte oefeningen. De kunst daarbij is om als eerste te zorgen dat de basis van je rug goed staat. En daarvoor zijn prima oefeningen beschikbaar. Volgens onderzoek is in 98% van de gevallen van rug- en herniaproblemen een – meestal geringe – afwijkende stand van het SI-gewricht aanwezig.

Wat is een endoscopische hernia operatie?

De endoscopische hernia operatie vindt plaats via een klein sneetje (8mm) in de huid, ongeveer 10 cm uit het midden waarlangs een smalle buis wordt opgeschoven naar de plaats waar zich de hernia bevindt. De operateur kan tegelijkertijd op een videoscherm zien waar de hernia zit. In de buis kunnen instrumenten worden opgeschoven,