Wat ligt er in de liesstreek?

Wat ligt er in de liesstreek?

De liesregio zit aan de voorkant en binnenkant van je bovenbeen, je schaamstreek en je onderbuik. In de onderbuik zitten je verschillende buikspieren en je lieskanaal. Aan de binnenzijde van je bovenbeen zitten de adductorenspieren die je been naar binnen bewegen.

Wat betekend pijn in de liezen?

Meestal wordt pijn in de liesstreek veroorzaakt door een blessure van één van de spieren in de lies. Maar ook darmproblemen of een liesbreuk kunnen een mogelijke oorzaak van liesklachten zijn. Daarom raden wij u aan om bij pijn in de lies altijd eerst naar de huisarts te gaan om dit uit te sluiten.

Hoe voelt een lies ontsteking?

De aanhoudende klachten ontstaan door een terugkerende, plaatselijke irritatie of (niet bacteriële) ontsteking van de peesaanhechtingen ter hoogte van de lies. De pijn zit doorgaans aan de binnenonderzijde van het schaambeen en straalt soms uit naar de binnenzijde van het bovenbeen en de gehele liesregio.

Wat is urineweginfectie?

Een urineweginfectie is een infectie of ontsteking van het slijmvlies aan de binnenkant van de urinewegen, die bestaan uit het nierbekken, de urineleiders, de blaas en de urethra (plasbuis of urinebuis). Dit zijn de structuren waar de urine passeert voordat het uit het lichaam is verwijderd.

Wanneer zijn vrouwen vatbaar voor een urineweginfectie?

Tijdens de zwangerschap zijn vrouwen vatbaarder voor het ontwikkelen van een urineweginfectie. Na de menopauze hebben vrouwen meer kans op een urineweginfectie. Dit heeft te maken met daling van het oestrogeengehalte. Oestrogeen is een hormoon dat de aanwezigheid van de goede lactobacillen bevordert.

Wat zijn de oorzaken van pijn in de lies?

Meest voorkomende oorzaken pijn in lies. De meest voorkomende oorzaak van pijn in de lies is overbelasting van de spieren, gewrichtsbanden, pezen of in de liesstreek, een zogeheten liesblessure. Dit type blessure wordt het meest gezien bij sporters. Als je een contactsport beoefent, zoals voetbal, rugby, of hockey,