Waar dient een lamellenschijf voor?

Waar dient een lamellenschijf voor?

Een lamellenschijf is een slijpschijf gemaakt van lamellen met een schuurmiddel. De schijf wordt meestal gebruikt voor het afwerken van vooral lasnaden, maar ook voor zwaarder schuurwerk.

Welke korrel lamellenschijf?

Doorgaans geldt hoe grover de korrels, hoe groter het verspanende vermogen en hoe ruwer het resultaat. De korrelgrootte wordt aangegeven bij de schijf. Hoe groter het getal, hoe kleiner de korrels. Voor lamellenschijven is K36 is de grofste korrel en K120 de fijnste korrel.

Waarmee moet een veilige Handslijpmachine uitgerust zijn?

Elektrische handslijpmachines mogen niet voorzien zijn van een vastzetknop, tenzij de schijf (standaardmaat) kleiner is dan 127 mm bij een haakse slijper of 55 mm bij een rechte slijpmachine. De machine moet voorzien zijn van een beschermkap die de slijpschijf over minimaal 180° afschermt.

Welke diameter slijpschijf?

De meest voorkomende slijpschijven hebben een diameter van 115, 125 of 230 mm. Een haakse slijper met een 115 of 125 mm slijpschijf is klein en wendbaar en daardoor zeer geschikt voor de lichte slijpwerkzaamheden terwijl een 230 mm slijpschijf kan worden gebruikt voor het zwaardere werk.

Hoe steen doorslijpen?

De haakse slijper met slijpschijf doet met metaal en steen wat een cirkelzaag met hout doet. Met deze krachtpatser onder het elektrische gereedschap kan je steen en metaal doorslijpen, maar ook metaal afbramen, ontroesten, borstelen en polijsten. Het toestel komt dus vaak van pas bij vele ruwere klussen.

Wat is een Afbraamschijf?

Afbraamschijven zijn bedoeld om materiaal af te bramen. Afbramen is het weghalen van scherpe, onregelmatige uitsteeksels, vooral bij metaal. Een afbraamschijf kan relatief veel materiaal wegslijpen. Deze bewerking laat vaak wel een grove structuur achter die nabewerking vergt.

Welk formaat haakse slijper?

Welke formaat haakse slijper het beste voor jou is, hangt af van je gebruik. 115 en 125 mm haakse slijpers zijn voor prima voor thuisgebruik en hebben het voordeel dat ze kleiner en wendbaarder zijn. 230 mm haakse slijpers gebruik je voor het echt grove werk met grote (en dikke) werkstukken.