Inhoudsopgave
Wat dekt CM-MediKo plan?
Iedereen welkom, ongeacht leeftijd of voorafbestaande toestand. Tegemoetkoming van 75% van het remgeld voor prestaties door artsen, tandartsen, specialisten, kinesisten Verzekering voor bepaalde medische kosten zonder ziekenhuis- opname. Extra tegemoetkoming in de kosten van tandzorg, oogzorg, hoorapparaten …
Wat is een MediKo plan?
CM-MediKo Plan is de ideale aanvulling op CM-Hospitaalplan. Zo ben je zowel met als zonder hospitalisatie beschermd tegen hoge medische kosten. Kies nu voor CM-MediKo Plan en krijg jaarlijks 5% korting op je premie voor CM-Hospitaalplan.
Wat zijn ambulante kosten CM?
*Ambulante medische kosten zijn medische kosten buiten een ziekenhuisopname. Dit zijn alle remgeld en vergoedbare supplementen die rechtstreeks verband houden met je opname zoals huisartsbezoeken, geneesmiddelen, opvolgafspraken in het ziekenhuis of de praktijk van de specialist, labokosten …
Hoe CM-MediKo plan opzeggen?
Je kan CM ook contacteren per telefoon op 078 151 151 of per e-mail via Contactformulier. Voor €12,95 verzenden wij je opzegbrief aangetekend naar CM.
Wat is een Hospitalisatieplan?
CM-Hospitaalplan is een degelijke kostendekkende verzekering die tegemoetkomt in de kosten: van je hospitalisatie (ook bij daghospitalisaties); van de voor- en nazorg vanaf een maand voor de hospitalisatie tot drie maanden erna; van ambulante zorg bij bepaalde ernstige ziekten.
Wat betaalt CM allemaal terug?
Vrijwel alle dringende medische kosten worden terugbetaald indien je vakantiebestemming gedekt is door de CM-reisbijstand. Per dossier en per rechthebbende geldt een franchise van 60 euro (25 euro voor leden met verhoogde tegemoetkoming). In de terugbetaling zit steeds een extra CM-tegemoetkoming.
Kan ik mijn hospitalisatieverzekering opzeggen?
Je kan jouw hospitalisatieverzekering opzeggen door een aangetekende brief naar de verzekeraar te sturen. Vergeet in die opzegbrief zeker niet het volgende te vermelden: Jouw naam en adres. Jouw polisnummer.
Welke verzekering voor tanden?
De basisverzekering biedt voor volwassenen geen dekking voor tandartskosten. Uitzondering hierop zijn bepaalde chirurgische ingrepen, zoals het trekken van verstandskiezen. Verzekerden hebben daarom de optie om zich aanvullend te verzekeren of de kosten uit eigen zak te betalen.
Wat is de prijs van een bloedonderzoek?
De kosten van een bloedonderzoek kunnen sterk uiteen lopen. De prijs van een onderzoek hangt namelijk samen met de verschillende stofjes/bestanddelen die worden onderzocht in het bloed. Voor ieder stofje wat wordt onderzocht, betaal je doorgaans tussen de 1 en 3 euro. Daarnaast betaal je kosten voor het aanvragen van het onderzoek.
Hoe krijg je een vergoeding voor bloedonderzoek?
Zonder verwijzing van een arts ontvang je vanuit de basisverzekering geen vergoeding voor bloedonderzoek. Op verzoek van de huisarts bloed laten prikken voor allergie test. Krijg meer dan een jaar na het prikken een rekening van de zorgverzekeraar van 283,99 Euro. Bizar hoog bedrag! 11 mei 2016.
Wat is het eigen risico van een bloedonderzoek?
Voor bloedonderzoeken die door een arts zijn voorgeschreven, geldt een vergoeding vanuit de basisverzekering. Je betaalt alleen je verplichte (en het eventueel het vrijwillige) eigen risico. Het verplicht eigen risico bedraagt 385 euro in 2019.
Wanneer is bloedonderzoek aangevraagd?
Bloedonderzoek wordt in de volgende gevallen aangevraagd: wanneer de huisarts of specialist vermoedt dat er sprake is van een aandoening of ziekte; om het verloop van de ziekte en het effect van de behandeling te bepalen; preventief bloedonderzoek ter bepaling van je gezondheidsstatus.