Hoe herken je de kniepijn?

Hoe herken je de kniepijn?

Hoe kun je het herkennen? Afhankelijk van de oorzaak van de kniepijn zullen er andere klachten op de voorgrond staan. Bij bijvoorbeeld artrose is er eerder startpijn in de ochtend of na rust. Bij een ontsteking of overbelasting is er eerder pijn tijdens en na een inspanning van de knie.

Hoe groter de kans op kniepijn?

Hoe meer je loopt, tilt, bukt, knielt en hurkt, des te groter de kans op overbelasting, slijtage, irritatie en pijn in je knieën. De 14 bovenstaande oorzaken van knieklachten zijn overigens niet de enige mogelijke redenen waardoor pijn in je knieën kan ontstaan. Zo kan kniepijn tevens worden veroorzaakt door: PFPS (Patello Femoraal Pijn Syndroom)

Hoe ontstaat spierpijn in de knieën?

Spierpijn in de knieën ontstaat veelal door intensieve (over)belasting van de kniespieren, bijvoorbeeld na krachttraining of zwaar-lichamelijke arbeid. Deze vorm van pijn in je knie gaat veelal samen met spierverkramping in de knieholte en pijn in de bovenbeenspieren en kuitspieren. “Gewone” spierpijn in de knieën gaat altijd vanzelf over.

Wat is een pijn aan de voorzijde van de knie?

Pijn aan de voorzijde van de knie kan afkomstig zijn van artrose van de knieschijf, peesontsteking of slijmbeursontsteking. Pijn aan de binnenzijde kan duiden op een meniscusscheur, gewrichtsbandscheurof artrose. Pijn aan de buitenzijde van de knie kan duiden op: meniscusscheur, peesontsteking en ook artrose.

Wat is een herhaaldelijk pijnsteek in de knie?

De herhaaldelijke pijnsteek in de knie die je beschrijft, kan bijvoorbeeld gerelateerd zijn aan het ‘lumbosacraal radiculair syndroom’ (LRS). In dat geval raakt een zenuwenwortel (van een zenuw die van de rug naar de benen loopt) bekneld of geprikkeld op de plaats waar de zenuw het wervelkanaal uittreedt.