Wat zijn symptomen van gonorroe bij mannen?

Wat zijn symptomen van gonorroe bij mannen?

Symptomen van gonorroe bij mannen. Mannen hebben in 90 procent van de gevallen symptomen. Meestal verschijnen je symptomen een dag of twee na de besmetting. Veel voorkomende klachten zijn: geelgroene afscheiding uit de penis (‘druiper’) hevige pijn tijdens het plassen; bloedverlies uit de penis

Hoe werkt een gonorroe-test?

Hoe werkt een gonorroe-test? Voor een gonorroe-test lever je urine in of een uitstrijkje uit de vagina, plasbuis of keel. Jijzelf of de dokter neemt dit af met een wattenstaafje. Heb je anale seks gehad of klachten aan de anus? Dan is er een uitstrijkje uit de anus nodig.

Hoe voorkom je een gonorroe-bacterie?

De gonorroe-bacterie kan de slijmvliezen van de vagina, penis, anus, keel of ogen besmetten. Behandel je de infectie niet, dat kan hij steeds verder je lichaam in gaan. De infectie kan in je bloedbaan komen en voor ernstige klachten zorgen. Dit is heel zeldzaam.

Wat is gonorroe of druiper?

Gonorroe (druiper) Gonorroe of druiper is een zeer besmettelijke soa. Ze wordt veroorzaakt door bacteriën (gonokokken). Gonorroe leidt tot een hevige ontsteking van de urinebuis. Dit zorgt voor felle pijn bij het plassen en geelgroene afscheiding uit de penis: de ‘druiper’.

Symptomen van gonorroe bij mannen: 1 Een druiper: veel pusachtige afscheiding uit de plasbuis, vaak geel of groen van kleur 2 Pijn of irritatie bij het plassen 3 Irritatie of jeuk rond de anus 4 Slijmerige of pus-achtige afscheiding bij de ontlasting 5 Keelontsteking of opgezette klieren in de hals 6 Andere ontstekingen in het lichaam

Wat is een injectie van gonorroe?

Injectie. De behandeling bestaat uit een injectie met een antibioticum. Dit geldt ook voor gonorroe in je keel of je anus. Gonorroe is besmettelijk tot 1 week nadat je behandeld bent. Je kunt in die week beter geen seks hebben (ook niet met je handen of mond). Hou je klachten na je behandeling? Maak dan een nieuwe afspraak met je arts of huisarts.

Wat is een gonorroe-bacterie?

De gonorroe-bacterie zit op het slijmvlies van de penis (plasbuis), vagina, anus of keel en veroorzaakt daar een infectie. Tijdens onveilig vrijen kan iemand die besmet is de bacterie op een ander overdragen. Bijvoorbeeld als het geïnfecteerde slijmvlies in aanraking komt met het slijmvlies van de penis, vagina, anus of keel.

Wat is de incubatietijd van gonorroe?

De incubatietijd van gonorroe is 2-5 dagen, maximaal 2 weken. Het beeld van een infectie bestaat bij de vrouw vaak uit geelgroene, vaak onaangenaam ruikende afscheiding, en bij de man geelgroene afscheiding uit de plasbuis (druiper). Een asymptomatisch beloop komt echter ook voor, d.w.z. dat je geen ziekteverschijnselen hebt.


De symptomen bij mannen zijn onder meer: pusachtige afscheiding uit de plasbuis, vaak wit, geel of groen van kleur; gezwollen teelballen. De bacterie die gonorroe veroorzaakt wordt steeds resistenter voor antibiotica. Gonorroe is daardoor mogelijk snel onbehandelbaar. Daarvoor waarschuwde de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) in juni 2012.