Wat is een HKVI?

Wat is een HKVI?

Met het HKVI-portaal (Hulpverleners Kunnen Verklaringen Invoeren) kunt u als hulpverlener een papieren bewijs van een coronavaccinatie meegeven. Bijvoorbeeld voor iemand op vakantie wil, maar niet zelf online coronabewijs kan regelen.

Hoe kom je aan een gezondheidsverklaring Corona?

Bij sommige luchtvaartmaatschappijen vult u de gezondheidsverklaring digitaal in op uw telefoon of tablet. Bijvoorbeeld tijdens het online inchecken. U hoeft dan geen formulier te printen of te downloaden.

Hoe kom je onder de Mondkapjesplicht uit?

Eigen Verklaring Uitzondering Mondkapjesplicht Als een handhaver u vraagt waarom u geen mondkapje draagt, kunt u de Eigen Verklaring laten zien. Op de Eigen Verklaring vult u uw naam in en met welk bewijs u uw uitzondering kunt aantonen. Met uw handtekening geeft u aan dat u de Verklaring naar waarheid heeft ingevuld.

Waar geldt de Mondkapjesplicht?

Voor iedereen vanaf 13 jaar geldt het advies: draag een medisch mondneusmasker in alle publieke binnenruimtes, het openbaar vervoer en onderwijs en buiten op plaatsen waar geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

Hoe kan ik mijn Covid vaccinaties opvragen?

Je kan een papieren versie van je vaccinatiecertificaat aanvragen met je rijksregisternummer via een helpdesk van de Vlaamse overheid op het nummer 078 78 78 50. Je ontvangt het certificaat dan enkele dagen later per post.

Kan ik me ook laten vaccineren bij mijn huisarts?

Mensen in instellingen die onder verantwoordelijkheid van de huisarts vallen: alleen op verzoek van instellingen aanleveren van contra-indicaties. Op vrijwillige basis vaccineren: van niet mobiele thuiswonende patiënten, patiënten in instellingen en in het kader van fijnmazig vaccineren.

Waar kan ik mijn vaccinaties raadplegen?

Je kan zelf online raadplegen welke vaccinaties je al gekregen hebt….Check online in met MyHealthViewer

  • Surf naar www.myhealthviewer.be.
  • Log in met je elektronische identiteitskaart (e-ID) en pincode of via de app “Itsme”.
  • Ga naar je vaccinatiegegevens.

Met het HKVI-portaal (Hulpverleners Kunnen Verklaringen Invoeren) kunnen hulpverleners een papieren bewijs van een coronavaccinatie meegeven. Bijvoorbeeld aan iemand die op vakantie wil, maar niet zelf online kan zorgen voor een coronabewijs.

Hoe krijg ik een vaccinatiebewijs zonder DigID?

Uw huisarts, ziekenhuis of de instelling die u heeft gevaccineerd kan wel een papieren vaccinatiebewijs voor u uitprinten. Kijk op de website van de zorgverlener hoe dit werkt. Of stuur een e-mail. Doe dit pas als u ook echt een vaccinatiebewijs nodig heeft.

Hoe lang na 2e vaccinatie QR code?

Geldigheid vaccinatiebewijs: QR-code verloopt na 270 dagen Uw vaccinatiebewijs is 270 dagen geldig na de basisserie (uw eerste prik of prikken). Na deze 270 dagen kunnen mensen van 13 jaar en ouder de QR-code van hun vaccinatiebewijs niet meer gebruiken om te reizen in Europa.

Kan je een sociale huurwoning ruilen?

U kunt uw huurwoning ruilen met de huurwoning van iemand anders. De verhuurder moet de woningruil wel goedkeuren. Ook de andere huurder moet toestemming krijgen van de verhuurder.

Waar kan ik mijn inentingen vinden?

Als u een coronavaccinatie heeft gekregen kunt u op Mijn.rivm.nl/vaccinaties zien welk coronavaccin u heeft gekregen en wanneer.

Je kan een papieren versie van je vaccinatiecertificaat aanvragen met je rijksregisternummer via een helpdesk van de Vlaamse overheid op het nummer 078 78 78 50. Je ontvangt het certificaat dan enkele dagen later per post. Je kan het certificaat 24/7 aanvragen via het keuzemenu van deze helpdesk.

Hoe kom je aan QR-code zonder DigiD?

Heb je geen smartphone en geen DigiD? Dan kun je de code telefonisch aanvragen: Bel 0800 – 1351 of 0800-1421. Houd je Burger Service Nummer (BSN) bij de hand.

Hoelang wachten na 2e vaccinatie?

Nu de besmettingen stijgen, neemt het kabinet het zekere voor het onzekere. Daarom moet iedereen die volledig is gevaccineerd eerst een wachttijd van 14 dagen in acht nemen voordat hij of zij een vaccinatiebewijs krijgt. Volgens onderzoek zijn mensen immers 14 dagen na de laatste prik voldoende beschermd.

Hoe lang na tweede vaccinatie Boosterprik?

Je hebt dan nog eerst een tweede vaccinatie nodig. Daarna moet je 3 maanden wachten voordat je een booster kunt halen.

Welke regels gelden bij woningruil?

Een verhuurder mag zelf voorwaarden stellen aan de woningruil, bijvoorbeeld:

  • hoeveel mensen er mogen wonen.
  • het minimale of maximale inkomen van de huurder.
  • de minimale of maximale leeftijd van de huurder.
  • of de huurder een huurachterstand mag hebben.
  • of toestemming nodig is van de gemeente.

Hoe kan ik mijn woning ruilen?

Woningruil met toestemming van de verhuurder: U kunt dat verzoek het beste schriftelijk doen. In deze brief geeft u aan dat u van woning wilt ruilen en voert u de redenen daarvoor aan. Uw ruilpartner dient zijn eigen verhuurder om toestemming te vragen. Als beide verhuurders toestemming verlenen is de ruil bijna rond.