Inhoudsopgave
Welke bacteriën overleven in je maag?
Veel bacteriën die je via je voedsel binnenkrijgt, overleven de maag niet vanwege het zure milieu waar ze niet tegen kunnen. De pH in je maag ligt tussen de 1.2 en 3.0, wat erg zuur is. Enzymen. In je maag begint de vertering van eiwitten en vetten. Je maag maakt onder andere het enzym pepsinogeen, dit wordt door maagzuur omgezet in pepsine.
Wat is de functie van de maag?
Functie van de maag. Je maag is onderdeel van het spijsverteringsstelsel en heeft twee verschillende functies. Namelijk een functie in de vertering van je voedsel, maar ook in de afweer tegen micro-organismen. De maag maakt je voedsel fijner door het te kneden en er wordt ook een begin gemaakt in de vertering van eiwitten en vetten.
Wat zijn de symptomen van maagtsteking?
Maagontsteking symptomen 1 knagende of brandende pijn in de bovenbuik (indigestie) die ofwel verergert ofwel verslechtert na het eten 2 een vol gevoel in je bovenbuik na het eten / opgeblazen gevoel 3 brandend maagzuur 4 gespannen buik 5 gebrek aan eetlust 6 misselijkheid 7 braken 8 soms: buikkrampen, koorts en rillingen, hoofdpijn en spierkrampen
Wat is de bouw van de maag?
Bouw van de maag. De maag ligt hoog in je buikholte en vlak onder het middenrifbreuk (diafragma). Je maag is een hol orgaan en heeft een J-vorm. De maagwand is ongeveer een halve centimeter dik en bestaat uit drie lagen, van buiten naar binnen zijn dit: De spierlaag. je maag is erg gespierd, hierdoor kan je maag je voedsel goed fijnkneden en
Wat maakt de maag fijner?
De maag maakt je voedsel fijner door het te kneden en er wordt ook een begin gemaakt in de vertering van eiwitten en vetten. Daarnaast doodt het bacteriën die met het voedsel mee je lichaam in komen. Werking van de maag. Als je een hap eten hebt doorgeslikt, belandt deze via je slokdarm in je maag.
Wat is maag-darminfectie?
Bij een maag-darminfectie is het slijmvlies dat de binnenkant van je maag en darmen bekleedt, geïrriteerd en ontstoken. De meest voorkomende symptomen van een maag-darminfectie zijn diarree, misselijkheid, krampende buikpijn en (neiging tot) braken.
Hoe helpen enzymen de spijsvertering?
Enzymen helpen je lichaam om voedingsstoffen te verteren. De spijsvertering begint in de mond, waar we het voedsel met de tong, tanden en kiezen klein maken. De voedseldeeltjes gaan naar de maag, waar ze door de zure maagsappen verder worden verteerd.
Wat is de rol van enzymen?
Enzymen zorgen o.a. voor een goede stofwisseling in de hersenen, het vrijmaken van energie in de cellen en de groei en reparatie van weefsels, organen en cellen. Daarnaast nemen zij ook de rol van antioxidanten op zich. Ze zetten namelijk schadelijke stoffen om in ongevaarlijke substanties die beter door het lichaam uitgescheiden kunnen worden.