Kan je zonder rijbewijs een motor op je naam zetten?

Kan je zonder rijbewijs een motor op je naam zetten?

U kunt een motor op naam zetten zonder rijbewijs. U heeft dan wel een geldig ID of paspoort nodig. Dit komt onder andere voor als iemand nog bezig bent met het behalen van een rijbewijs.

Hoe moet je motor overschrijven?

Voor het overschrijven van de motor ga je samen met de (ver)koper naar een Kentekenloket bij jou in de buurt. Een medewerker van het Kentekenloket zet het motorvoertuig dan op naam van de koper en zorgt voor een nieuwe tenaamstellingscode van vier cijfers.

Wat heb je nodig om een auto op je naam te zetten?

U gaat naar een kentekenloket, RDW-balie of -keuringsstation. Mogelijk kunt u het voertuig ook online overschrijven. Kijk hiervoor bij Zo werkt online overschrijven. Bij sommige kentekenloketten kunt u ook op zondag en ’s avonds overschrijven.

Hoe werkt op naam zetten?

Wanneer je een auto koopt dan moet je als nieuwe eigenaar deze op jou naam laten zetten. Om een auto op naam te kunnen zetten heb je het originele Tenaamstellingsbewijs (Deel IB) en het overschrijvingsbewijs of het kentekenbewijs op creditcardformaat (kentekencard) en de tenaamstellingscode nodig.

Kan je een auto verzekeren als je geen rijbewijs hebt?

Je kunt de auto wel op jouw naam laten zetten, maar daarmee ben je er nog niet. Een autoverzekering zonder rijbewijs afsluiten is in principe namelijk niet mogelijk. En zonder verzekering mag de auto niet op de openbare weg staan en moet je het kenteken laten schorsen bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW).

Kan ik een auto op me naam zetten?

Je mag een auto alleen zelf op jouw naam zetten. Je moet persoonlijk aan de balie verschijnen, minimaal 18 jaar zijn en in Nederland wonen. Koop je een auto voordat je je rijbewijs hebt, dan mag je ‘m ook op jouw naam zetten. Houd er dan wel rekening mee dat je de wettelijke verzekeringsplicht in gaat.

Hoe verkoop je een motor?

Als u uw motor verkoopt, moet u er voor zorgen dat de koper de motor op zijn naam overschrijft en u als verkoper een vrijwaringsbewijs krijgt. Gebeurt dat niet, dan blijft u verantwoordelijk voor de verplichtingen die horen bij het op naam hebben van een motor.

Hoe verkoop ik veilig mijn motor?

Zo maak je de grootste kans je motor snel te verkopen.

  1. Zet in de titel van je advertentie het merk, het model en het bouwjaar van je motor.
  2. Plaats zoveel mogelijk foto’s.
  3. Omschrijf de motor op een eerlijke en persoonlijke manier.
  4. Geef potentiƫle kopers de kans om je te bellen.
  5. Kies een goede prijs.

Wat kost op naam zetten auto?

Kenteken overschrijven bij een kentekenloket Je moet een aantal documenten bij je hebben: een geldig legitimatiebewijs (van de nieuwe eigenaar), het kentekenbewijs of kentekencard van de auto en de negencijferige tenaamstellingscode. De kosten voor het overschrijven van een kenteken bedragen 10,40 euro.

Kan ik zelf een auto op naam zetten?

Hoe lang duurt het voordat een auto op je naam staat?

De auto is pas overgeschreven als de betaling is verwerkt. Doorgaans gaat dit zeer snel, maar in sommige gevallen dan dit een paar uur duren. Je ontvangt na betaling een mail met daarin een link om de huidige status van je aanvraag te kunnen checken.

Kun je kenteken overschrijven bij Jumbo?

Een kenteken overschrijven bij Jumbo kan wel. Eventueel kunt u vooraf even informeren bij de Jumbo in uw buurt of zij deze dienst leveren. Als u uw auto overschrijft bij Jumbo, neem dan altijd de tenaamstellingscode, het overschrijvingsbewijs en een geldig ID mee.