Inhoudsopgave
Hoeveel eilanden heeft het Duizend Eilandenrijk?
Het Rijk der Duizend Eilanden telde ooit vijftienduizend eilandjes. Inmiddels zijn daar nog 250 eilandjes van over die gebruikt worden om groente te verbouwen of dieren te houden. De eilandjes worden alleen steeds kleiner, omdat de kanten steeds verder afkalven.
Welke gemeente Zuid Scharwoude?
LangedijkZuid-Scharwoude / GemeenteLangedijk was een gemeente in de regio West-Friesland in de Nederlandse provincie Noord-Holland. De gemeente maakte deel uit van de samenwerkingsregio Kennemerland. De voormalige gemeente telde 28.559 inwoners en had een oppervlakte van 26,99 km². Wikipedia
Welke gemeente Noord-Scharwoude?
LangedijkNoord-Scharwoude / Gemeente
Wat betekent Scharwoude?
Scharwoude is een dorp in de gemeente Koggenland, in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Het dorp heeft 415 inwoners (2021). Scharwoude ligt verwarrend genoeg op aanzienlijke afstand van de dorpen Noord- en Zuid-Scharwoude, en bestaat er dus niet uit.
Wat valt onder gemeente Langedijk?
– De gemeenten Heerhugowaard en Langedijk zijn in 2022 gefuseerd tot de gemeente Dijk en Waard. – De gemeente omvatte de dorpen Broek op Langedijk, Koedijk (deels), Noord-Scharwoude, Oudkarspel, Sint Pancras en Zuid-Scharwoude. In totaal zijn dit 6 dorpen.
Hoeveel inwoners heeft Noord Scharwoude?
Het aantal inwoners in de woonplaats Noord-Scharwoude is met 425 personen toegenomen van 5.551 in 2013 tot 5.977 in 2021 (dat is 8%). Het aantal inwoners is het aantal personen zoals op 1 januari in het bevolkingsregister vastgelegd.
Hoeveel inwoners heeft Zuid Scharwoude?
Het aantal inwoners in de buurt Zuid-Scharwoude is met 105 personen gestegen van 6.280 in 2013 tot 6.385 in 2021 (dat is 1,67%). Het aantal inwoners is het aantal personen zoals op 1 januari in het bevolkingsregister vastgelegd.
Hoe groot is Langedijk?
27,03 km²Langedijk / Oppervlakte
Waar komt de naam Broek op Langedijk vandaan?
Broek op Langedijk heette ooit gewoonweg Broek. Die naam duidt op een laag gelegen plaats in moerasachtig land, ‘op Langedijk’ wijst naar het feit dat de plaats op en aan de dijk ligt, die de langedijk werd genoemd.