Wat is verwarmen op laag pitje?

Wat is verwarmen op laag pitje?

Hoogste verwarmingsrendement alleen op laag pitje Het rendement op hoog vermogen is belangrijk als de verwarming een tijd heeft uitgestaan. Dan moet de ketel hard werken om de woning op temperatuur te krijgen. Een HR-ketel draait op laag vermogen om een woning op temperatuur te houden. Dit is de meest zuinige stand.

Is een nieuwe HR-ketel zuiniger dan oude HR-ketel?

Besparing nieuwe cv-ketel Een cv-ketel van 12 jaar of ouder verbruikt te veel gas. Met een nieuwe HR-ketel bespaar je jaarlijks 15% tot 20% op je stookkosten vergeleken met een oude cv-ketel. Dat scheelt al gauw € 300 per jaar! Zo verdient de nieuwe cv-ketel zichzelf snel terug.

Wat is het rendement van een gasketel?

Een moderne gasketel haalt een rendement tot 109%, een hoogrendementsgasketel tot 92%. Een condensatieketel op mazout haalt een rendement tot 98%. Als je dit vergelijkt met mazoutketels van 20 jaar ouder gebruiken deze tot 40% minder olie.

Kan ik nog een nieuwe cv-ketel kopen?

Voor de meeste huishoudens is de aanschaf van een nieuwe CV-ketel een goede investering. Wel is het verstandig te kiezen voor de toekomst door een model te nemen die geschikt is voor de aansluiting op een zonneboiler en of warmtepomp.

Welke HR-ketel is het zuinigst?

Zuinige CV-ketels Volgens de consumentenbond is de Remeha Tzerra M28c de beste HR-ketel op het gebied van de energiezuinigheid bij het verwarmen van de woning. Ook de Remeha Tzerra M 39c Plus CW5 en de Vaillant ecoTEC plus VHR NL 30-34/5-5 L R6 scoren goed op het gebied van energiezuinig verbruik bij het verwarmen.

Hoeveel vermogen moet mijn cv-ketel hebben?

Om er zeker van te zijn dat het vermogen van de cv-ketel voldoende is, is het raadzaam het aantal kubieke meters van de woning te berekenen en te vermenigvuldigen met een gemiddelde van 65 Watt. De berekening is hiervoor: Lengte x breedte x hoogte x ± 65 Watt.