Welk beroep kan je doen met criminologie?

Welk beroep kan je doen met criminologie?

Vaak als gevolg van een stage of juridische bijbaan werken afgestudeerde criminologen in kernfuncties van juridische organisaties, ministeries, kantoren en bedrijven. Je kunt ook terechtkomen in een management- of beleidsfunctie bij de politie of justitie, de reclassering, slachtofferhulp of het gevangeniswezen.

Waar werken met diploma criminologie?

Als afgestudeerd criminoloog ben je vaak werkzaam bij politie, justitie, slachtofferhulp, de Raad voor de Kinderbescherming, het gevangeniswezen, de reclassering en bij bestuurlijke overheden als ministeries, provincies en gemeenten. Je kunt dan denken aan functies als beleidsmedewerker, adviseur of manager.

Hoe lang studeer je voor Criminologie?

De opleiding in de Criminologie wordt georganiseerd door de faculteit Rechts geleerdheid. Het volledige programma bestaat uit een driejarige bacheloropleiding (180 studie punten) en een eenjarige masteropleiding (60 studiepunten).

Wat is een Bachelor criminologie?

Om Criminoloog te worden moet je de Universitaire Bachelor Criminologie volgen. Deze opleiding is een combinatie van Rechten, Psychologie en Sociologie en duurt drie jaar. Na de Bachelor kun je er nog voor kiezen om een Master te volgen. Met deze master kun je de titel MSc (Master of Science) in Criminologie behalen.

Hoe kan ik master criminologie behalen?

Met deze master kan je de titel MSc (Master of Science) Criminologie behalen. De master bestaat uit twee verplichte vakken: International and comparative criminology en Stadscriminologie. Ik studeer criminologie, ik zit momenteel in mijn eerste jaar aan de KUL in Belgiƫ.

Wat is de master criminologie?

De master bestaat uit twee verplichte vakken: International and comparative criminology en Stadscriminologie. Daarnaast kun je kiezen tussen Forensische Criminologie en Veiligheidsbeleid en Rechtshandhaving. Je kunt de studie Criminologie doen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, De Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit Leiden.