Wat houdt de opzegtermijn in?

Wat houdt de opzegtermijn in?

De opschorting van de opzegtermijn houdt in dat die niet loopt tijdens deze afwezigheidsperiodes en pas verder loopt vanaf de terugkeer van de werknemer. Er is dus sprake van een verlenging van de opzegtermijn bij ziekte of in het algemeen met het aantal schorsingsdagen. 1.1. Schorsing opzegtermijn.

Wanneer moet je een opzeggingstermijn respecteren?

Als je ontslag neemt, moet je een opzeggingstermijn respecteren. Dat is de periode dat je nog doorwerkt, nadat je je ontslag hebt gegeven. De wijze waarop de duur van deze periode moet worden berekend, hangt in eerste instantie af van de aanvangsdatum van je arbeidsovereenkomst. Indien je na 1 januari 2014 bent gestart,

Wanneer eindigt de opzegtermijn voor de werknemer?

Indien je opzegt op 15 mei en de opzegtermijn bedraagt één maand, eindigt de arbeidsovereenkomst op 1 juli – en dus niet al per 15 juni. Dit is alleen anders als je hierover schriftelijk andere afspraken hebt gemaakt, zoals in je arbeidsovereenkomst of in de cao. De opzegtermijn voor de werknemer is standaard één maand.

Wat is de totale opzeggingstermijn?

De totale opzeggingstermijn die je moet naleven is gelijk aan de som van deel 1 en deel 2 van de aldus berekende opzeggingstermijn. Deze opzeggingstermijn wordt in elk geval geplafonneerd op 13 weken. Opgelet indien je een arbeider bent tewerkgesteld binnen werkgelegenheidsgevoelige sectoren .

Wanneer mag je ontslagen worden tijdens de zwangerschap?

Ontslag tijdens zwangerschap. Ontslagen worden omdat je zwanger bent, is niet toegestaan. Je hebt sowieso extra ontslagbescherming: je mag niet ontslagen worden vanaf dag 1 van je zwangerschap tot en met 6 weken, nadat je na je verlof weer aan het werk bent gegaan.

Wanneer is het zwangerschapsverlof verplicht?

Het zwangerschapsverlof bestaat uit een verplicht postnataal verlof van 9 weken vanaf de dag van de bevalling en een prenataal verlof. Dit prenataal verlof bestaat op zijn beurt uit een verplichte week vóór de vermoedelijke bevallingsdatum en 5 facultatieve weken vóór de verplichte prenatale rustweek.

Wat is het zwangerschapsverlof voor de geboorte?

Voor de geboorte (‘zwangerschapsverlof’): maximaal 6 weken (waarvan 1 week verplicht te nemen) Na de geboorte (‘bevallingsrust’ of ‘bevallingsverlof’): minimaal 9 weken (verplicht te nemen). Eén week voor de vermoedelijke bevallingsdatum mag u niet meer gaan werken.