Wat kun je allemaal doen met een Raspberry Pi?

Wat kun je allemaal doen met een Raspberry Pi?

Wat voor projecten kun je uitvoeren met een Raspberry Pi?

  • Maak een wifi punt van je Raspberry Pi 4.
  • Gebruik je Raspberry Pi 4 als netwerkschijf.
  • Gebruik je Raspberry Pi 4 als Smart Home hub.
  • Een mediacenter voor je televisie.
  • Een weerstation.

Hoe kun je zien welk type Raspberry je hebt?

Naast dat het exacte type geprint staat op de bovenkant van de Raspberry Pi kun je deze ook makkelijk herkennen aan de WiFi chip. Deze zit links bovenin op de 3B+ en is te herkennen aan de framboos.

Heeft Raspberry Pi Bluetooth?

Je kan bluetooth gebruiken op de Raspberry Pi, en zo de services daarvan gebruiken op apparaten die deze ook ondersteunen.

Hoeveel stroom verbruikt een Raspberry Pi?

In de soft-offmodus heeft de Pi 4 genoeg aan 0,3 watt, terwijl zijn voorganger daar het drievoudige voor nodig had. Onder belasting, maar zonder monitor, is het maximale energieverbruik van 6,1 watt niet noemenswaardig meer dan bij de 3B+, die na een update naar Raspbian Buster 5,8 watt verbruikt.

Welke aansluitingen heeft een Raspberry Pi?

Om aan te sluiten op een stopcontact hebben alle Raspberry Pi modellen een USB-poort (dezelfde die op veel mobiele telefoons te vinden is): USB-C op de Raspberry Pi 4 of micro-USB voor de Raspberry Pi 3, 2 en 1.

Welke versie Raspbian?

De nieuwe versie van Raspberry Pi OS is gebaseerd op Debian versie 11 en de desktopomgeving is met GT3+ gebouwd. Uitgebreide release notes zijn op deze pagina te vinden; dit is de changelog: 2021-10-30: Based on Debian version 11 (bullseye)

Hoeveel watt Raspberry Pi 4?

Met de nieuwe SoC zijn ook de voedingsvereisten veranderd: in plaats van 5 V bij 2 A als redelijk uitgangspunt (2,5 A bij de 3 B+) wordt nu 5 V @ 3 A op de USB-C ingang aanbevolen; we moeten de Raspberry Pi 4 dus met een dikke 15 W voeren.