Wat is een secundaire marktgebied?

Wat is een secundaire marktgebied?

Het verzorgingsgebied, verzorgingsrayon of marktgebied is het gebied waar de gebruikers van een bepaalde voorziening wonen. Met gebruikers wordt in dit geval een groep mensen bedoeld. De grootte van een verzorgingsgebied is afhankelijk van het aantal mensen dat van een bepaalde voorziening gebruikmaakt.

Wat is secundaire verzorgingsgebied?

Het gebied dat niet tot de directe invloedssfeer van een winkel behoort, maar toch nog ongeveer 20% van de omzet oplevert.

Wat is een verzorgingsgebied?

Een verzorgingsgebied is een gebied waar gebruikers of klanten woonachtig zijn. De oppervlakte wordt bepaald op het aantal personen dat gebruik maakt van de aangeboden diensten.

Wat is een verzorgingsgebied van een stad?

Een gebied dat voor de voorzieningen op een bepaalde stad is aangewezen. Het kan ook gezien worden als het gebied tot waar mensen naar een bepaalde voorziening toereizen.

Wat is een verzorgingsgebied van een bedrijf?

Het geografische gebied waarbinnen de inwoners als (potentiƫle) klanten van een bepaalde winkel of van een winkelcentrum worden beschouwd.

Wat is Opkomstindex?

De opkomstindex is het percentage bezoekers uit het verzorgingsgebied dat ook daadwerkelijk naar de winkel komt. Hoe vaker men de winkel bezoekt, hoe hoger deze index zal zijn. De conversie is het aantal klanten van de winkel, weggezet tegen het aantal bezoekers.

Hoe beschrijf je een verzorgingsgebied?

Jouw verzorgingsgebied is het geografische gebied waar je klanten wonen. Hoe groter dit gebied, hoe meer potentiele klanten. Daarom kan je jezelf snel rijk rekenen als je je verzorgingsgebied ruim inschat.

Hoe bereken je Opkomstindex?

Aantal bezoekers aan een winkel gedeeld door het aantal inwoners in het verzorgingsgebied.

Hoe bereken je je verzorgingsgebied?

In een wijk met 1000 huishoudens van gemiddelde 2 personen, kan een bakker dus al goede zaken doen. Het verzorgingsgebied vaststellen aan de hand van een aanname over het aantal minuten dat je klanten naar je winkel willen lopen is de eenvoudigste manier om een inschatting van de grootte van je markt te bepalen.

Wat wordt er bedoeld met verzorgingsgebied?

Wat is het verband tussen de stad en het verzorgingsgebied?

Betekenis: Verzorgingsgebied Behalve op bedrijven en winkels kan een verzorgingsgebied ook slaan op de regio rondom een stad waarbinnen gebruik wordt gemaakt van de hier aanwezige voorzieningen (zoals onderwijs, ziekenhuizen en winkelcentra).