Wat moet je vermelden op website?
Een overzicht van de verplichte informatie op een website. Want er zijn zaken die je verplicht op een website moet vermelden.
- handelsnaam van de onderneming, de rechtsvorm (BV, VOF, maatschap, etc.), gebruikelijke naam-, adres- en woonplaatsgegevens;
- telefoonnummer;
- faxnummer (indien deze in gebruik is);
- e-mailadres;
Welke gegevens moeten op website staan?
Wettelijke verplichtingen op je website
- de naam van je onderneming;
- de rechtsvorm;
- het adres van de maatschappelijke zetel van je onderneming;
- contactgegevens zoals het telefoonnummer en e-mailadres van je onderneming;
- het ondernemingsnummer en het BTW-nummer;
Hoe zet ik mijn website op het internet?
Huur schijfruimte op een webserver bij een webhosting provider. Verzin een domeinnaam, vraag ‘m aan en laat deze vastleggen en koppelen aan je website door je hosting provider. Download en installeer het FTP-programma Filezilla op je computer en kopieer de bestanden waaruit je website bestaan naar de webserver.
Is een BTW nummer verplicht op website?
Kortom: je bent niet verplicht om je btw-nummer op je site te vermelden, maar het moet dus te allen tijde makkelijk vindbaar zijn voor jouw potentiële klanten. In hóe je dit vindbaar maakt, heb je enige vrijheid. Lees ook eens de volgende artikelen: Lees hier aan welke eisen jouw factuur moet voldoen.
Welk BTW nummer op website?
De EU heeft regels vastgesteld voor ondernemers die een website hebben. Die regels gaan onder andere over welke informatie u op uw website moet plaatsen, zoals uw btw-identificatienummer. Het btw-identificatienummer is het nummer met ‘NL’ ervoor.
Waarom geen btw nummer?
Je levert slechts incidenteel diensten als freelancer Er moet sprake zijn van een duurzaam optreden in het economisch verkeer.” Als je een eenmalig of incidenteel freelanceklusje doet dan ben je dus geen ondernemer voor de btw, heb je geen btw-nummer en factureer je zonder btw.