Wie is mijn zaaddonor?

Wie is mijn zaaddonor?

Je kunt gegevens opvragen via de website Donorgegevens.nl. Als je tussen 12 en 15 jaar bent, kun je alleen lichamelijke kenmerken en sociale gegevens van je donor opvragen. Zoals bijvoorbeeld de haarkleur of wat voor soort werk je donor doet. Als je jonger bent dan 12 jaar, kunnen je ouders deze informatie opvragen.

Hoeveel kinderen mag een spermadonor krijgen?

Een bekende donor doneert zijn sperma niet ‘anoniem’ in een ziekenhuis. Hierdoor is er geen controle op hoeveel kinderen er verwekt zijn met sperma van deze donor. Bij een bekende donor is er daarom eigenlijk geen maximum op het aantal kinderen dat hij mag verwekken.

Hoe vaak mag je sperma Donere?

Je kunt in principe elke week een keer doneren. Na verloop van tijd kan de bloedcontrole worden herhaald om te controleren of je gezondheidstoestand nog steeds in orde is. Het sperma van een donor mag wettelijk slechts bij zes verschillende vrouwen gebruikt worden om een of meerdere kinderen te verwekken.

Hoeveel kinderen mag je maximaal hebben?

Er komt een landelijk systeem dat strenger gaat toezien op de maximale aantal van 25. Dat zegt Joop Laven, voorzitter van de Stichting Donorgegevens Kunstmatige Bevruchting (SDKB), in een interview met deze krant.

Wat is de juridische positie van de eicel of spermadonor?

Wanneer een man sperma heeft gedoneerd aan een vrouw, en deze vrouw, welke gehuwd is, bevalt van haar kind dan is de man met wie de vrouw getrouwd is automatisch juridisch vader van het kind, artikel 1:199 sub a Burgerlijk Wetboek (BW) en is de spermadonor buiten beeld.

Hoeveel geld krijgt een sperma donor?

Krijg ik een vergoeding? Ja, u krijgt een vergoeding als tegemoetkoming van de gemaakte onkosten. De wettelijk vastgestelde onkostenvergoeding bedraagt 50 euro per donatie.

Hoeveel donorkinderen mag je hebben?

Maximum aantal nakomelingen Het aantal van maximaal 25 donorkinderen is gebaseerd op de CBO-richtlijn uit 1992. Uit berekeningen bleek toen dat er geen verhoogde kans is op relaties tussen bloedverwanten bij 25 of minder kinderen per donor. De Gezondheidsraad heeft deze CBO-richtlijn in 2013 geƫvalueerd.