Wat is een onomkeerbaar coma?
de patiënt lijdt aan een ernstige en ongeneeslijke, door ongeval of ziekte veroorzaakte aandoening. niet meer bij bewustzijn is. deze toestand onomkeerbaar is.
Hoe negatieve wilsverklaring invullen?
Om rechtsgeldig te zijn moet de voorafgaande negatieve wilsverklaring gedateerd zijn en de handtekeningen van alle hierin vermelde personen bevatten. Hier tekent de persoon wanneer de verzoeker omwille van een beperking het document niet zelf kan ondertekenen.
Waar negatieve wilsverklaring registreren?
Registratie is een kosteloze handeling, en houdt in dat men op de dienst Burgerzaken van de stad of gemeente waar men gedomicilieerd is, de documenten toevoegt aan een elektronische nationale databank die consulteerbaar is door zorgverleners (24/24u, 7/7d).
Hoelang is een negatieve wilsverklaring geldig?
U bewaart de negatieve wilsverklaring zelf en u geeft één exemplaar aan uw vertrouwenspersoon en aan uw behandelende (huis)arts voor in uw patiëntendossier. Deze wilsverklaring blijft onbeperkt geldig, tenzij u ze herroept. De inhoud van de negatieve wilsverklaring is wettelijk afdwingbaar.
Kan ik vragen over het Centraal Testamentenregister?
Hebt u (specifieke) vragen over een aanvraag of wilt u algemene informatie van het Centraal Testamentenregister, dan kunt u bellen met: 0900 1144114 (25 cent per minuut met een maximum van 12,50 euro). Op werkdagen bereikbaar tussen 9-12 en 13.30-16 uur. Kosten en voorwaarden. De CTR-informatielijn kost 25 cent per minuut.
Wie heeft een testament opgemaakt?
In het CTR wordt geregistreerd wie een testament heeft opgemaakt, op welke datum en bij welke notaris. Iedere notaris en kandidaat-notaris kan namens de erfgenamen het CTR raadplegen. Als particulier of als belanghebbende instantie kunt u ook zelf nagaan of de overledene een testament heeft. Dat moet via een schriftelijke aanvraag.
Wie is de notaris van het testament?
De notaris verstrekt alleen aan direct belanghebbenden, zoals erfgenamen, informatie over de inhoud van het testament. Het is niet verplicht om de nalatenschap af te laten handelen door de notaris die het testament heeft opgemaakt. Uw eigen notaris kan bijvoorbeeld ook de nalatenschap afhandelen.
Wanneer kan een overledene een testament opmaken?
Als u wilt weten of een overledene een testament heeft gemaakt en waar dat is, kunt u of kan uw notaris contact opnemen met het Centraal Testamentenregister (CTR). In het CTR wordt geregistreerd wie een testament heeft opgemaakt, op welke datum en bij welke notaris. Iedere notaris en kandidaat-notaris kan namens de erfgenamen het CTR raadplegen.