Wat te doen met oude velgen?

Wat te doen met oude velgen?

Personenautobanden met velg kun je op de meeste milieustraten inleveren; kijk voor het actuele overzicht bij de milieustraat. Het afdanken van autobanden is kosteloos bij de aankoop van nieuwe banden. Je kunt personenautobanden met velg ook inleveren bij de milieustraat.

Wat kost afvoeren van autobanden?

Consumenten mogen maximaal vier ‘schone’ banden inleveren. Daar zijn geen kosten aan verbonden. In principe gaan gemeenten ervan uit dat voor deze banden een afvalbijdrage is betaald. In het buitenland wordt echter geen verwijderingsbijdrage over autobanden geheven.

Wat zijn oude velgen waard?

Voor stalen velgen hoef je eigenlijk niet meer dan 25 euro de stuk te vragen. Hetzelfde geldt ook een beetje voor gebruikte banden in de meest voorkomende maten. Daar kun je per stuk hooguit 20 euro meer voor vragen dan een velg. Banden: 6 mm profiel rond de 40-50, rond de 3-4 mm 30 euro.

Wat weegt een aluminium velg 15 inch?

Artikelnummer: 31362408

Kleur Black
Gewicht 15 inch 6,9 kg
Gewicht 16 inch 8,3 kg
Aanbevolen bandenmaat 195/65 R15 / 205/55 R16

Wat leveren aluminium velgen op?

Mocht u grote hoeveelheden aluminium of andere oude metalen willen afvoeren dan kunnen wij dit ook komen afhalen. Tevens kunnen wij met onze containerservice een container bij u op locatie plaatsen. Wij komen de container weer komen ophalen zodra deze gevuld is. Voor meer informatie bel: 010-462 4232.

Waar kan ik terecht met oude autobanden?

Als je enkele oude banden hebt liggen die je kwijt wil (maximaal 4!), kan je daarmee meestal terecht op je recyclagepark. Als dat niet het geval is, kan je die banden ook inleveren bij je garage of bandenspecialist zonder er nieuwe te kopen: dat is het ‘1 tegen 0’-principe.

Wie koopt velgen op?

Uw velgen snel & veilig verkopen/inruilen! AA Wheels koopt wereldwijd velgen (met en zonder banden) in van particulieren en bedrijven. Wilt u uw velgen verkopen of inruilen? Vul dan onderstaand formulier in en ontvang z.s.m. een bod!

Wat kun je doen met oude autobanden?

Je kan alles maken van oude banden: hangmatten, korrels voor op kunstgrasvelden, plantenbakken en zelfs laptoptassen. Jaarlijks worden er wereldwijd 800 miljoen (!) banden afgedankt. Het kan tientallen jaren duren totdat een autoband in de natuur verteerd is.