Welke assortimentsgroepen zijn er?

Welke assortimentsgroepen zijn er?

Naast warme en koude dranken vinden hierin ook zaken als rijst, deegwaren, suiker, reformartikelen en zoutjes een plaats. Andere belangrijke assortimentsgroepen zijn aardappelen, groenten en fruit (agf), vlees, wild en gevogelte, tabakswaren en zuivel. Bij nonfoodartikelen gaat het meeste geld op aan drogmetica.

Wat is een Assortimentsopbouw?

Een aantal verwante artikelgroepen bij elkaar. Bijvoorbeeld bruingoed (televisies, geluidsapparatuur en dergelijke).

Wat is een ondiep assortiment?

Van een diep assortiment is sprake wanneer de organisatie van één productgroep een groot aantal varianten heeft. Een ondiep assortiment daarentegen biedt weinig variatie binnen één productgroep. Het gemiddelde prijsniveau van alle producten wordt de assortimentshoogte genoemd.

Hoe komen de producten in de supermarkt?

Speel in op de trends Op basis van deze informatie bepalen ze welke producten voor de klant interessant zijn. Ook social media en bekende bloggers als Rens Kroes spelen “zeker” een rol. Denk daarom goed na over trends, de doelgroep en wie er op je zit te wachten, tipt Voorwinden.

Wat is een artikelgroep voorbeeld?

artikelsoorten = Een groep artikelen die bij elkaar hoort. Bijvoorbeeld de artikelgroep televisies kun je onderverdelen in soorten: breedbeeldtelevisies, portable tv’s, tv’s met videorecorder, 100 Hz tv’s.

Wat is Imagoverhogend assortiment?

Imagoverhogend assortiment = Artikelen in het assortiment die vooral bedoeld zijn het beoogde image te versterken.

Wat is een productassortiment?

Het geheel van productgroepen, producten, productvarianten en merken (al dan niet onder merknaam) dat door een organisatie wordt aangeboden.

Wat is assortiment diepte?

Met de diepte van een assortiment wordt de mate van volledigheid van het productaanbod binnen een bepaalde categorie bedoeld. Een kleine supermarkt zal waarschijnlijk qua breedte van het assortiment nauwelijks verschillen met een grote weidewinkel, maar zal qua diepte van het assortiment juist wel weer beperkt zijn.