Inhoudsopgave
Wat dient de opsporingsambtenaar een aangehouden verdachte direct mede te delen?
Bij aanhouding van een verdachte met het oog op voorgeleiding (voor de (hulp)officier of voor de inspecteur) en verhoor, geldt dat de verdachte, zo spoedig mogelijk na de aanhouding, moet worden meegedeeld dat hij vóór aanvang van het verhoor recht heeft op een gesprek met zijn raadsman (consultatiebijstand).
Wanneer Kunt u bezwaar maken over uw definitieve aanslag?
U kunt pas bezwaar maken als u de definitieve aanslag over 2017, 2018 of 2019 hebt gekregen. Dat kunt u online doen met uw DigiD. Ga naar belastingdienst.nl/bezwaarcheck en kijk hoe u dit doet. Let erop dat u bezwaar maakt binnen 6 weken na de datum die op uw definitieve aanslag staat. Om uw bezwaar te onderbouwen, kunt u bijlagen toevoegen.
Hoe maakt u bezwaar tegen een beslissing?
Zo maakt u bezwaar. Wilt u bezwaar maken tegen een beslissing van een instantie? In een bezwaarschrift legt u uit waarom u het niet eens bent met de beslissing. Doe dit op tijd, binnen de termijn. Schrijf voor het einde van de bezwaartermijn een aangetekende brief (voorbeeld bezwaarschrift) aan de instantie die het besluit nam.
Hoe doe ik een bezwaarschrift?
In een bezwaarschrift legt u uit waarom u het niet eens bent met de beslissing. Doe dit op tijd, binnen de termijn. Schrijf voor het einde van de bezwaartermijn een aangetekende brief ( voorbeeld bezwaarschrift) aan de instantie die het besluit nam. Een instantie is bijvoorbeeld de gemeente, de Belastingdienst, DUO of UWV.
Wat is de bezwaartermijn?
Doe dit op tijd, binnen de termijn. Schrijf voor het einde van de bezwaartermijn een aangetekende brief ( voorbeeld bezwaarschrift) aan de instantie die het besluit nam. Een instantie is bijvoorbeeld de gemeente, de Belastingdienst, DUO of UWV. Geef in de brief aan waarom u het niet eens bent met de beslissing en dat u dit graag mondeling wilt