Hoe start je BV?

Hoe start je BV?

Voor de oprichting van een bv moet u naar de notaris. De notaris stelt de notariële akte op met daarin de statuten. De notaris verzorgt vervolgens meestal de inschrijving van uw bv in het Handelsregister van KVK. Alle bestuurders worden ingeschreven in het Handelsregister.

Waar moet je op letten bij het oprichten van een BV?

Waar moet u op letten als u een BV gaat oprichten? Een notariële akte is verplicht….Daarin moeten staan:

  1. De naam van de BV.
  2. Doelomschrijving.
  3. De te plaatsen aandelen.
  4. Soorten aandelen.
  5. Aandeelhouders.
  6. Regels voor het overdragen van aandelen.
  7. Eventueel Raad van Commissarissen.
  8. Directeur.

Waar kunt u een bv oprichten?

De oprichting van een BV vindt plaats bij een notaris. Deze notaris stelt een akte van oprichting op voor uw besloten vennootschap, een wettelijk verplicht document. Het is dus noodzakelijk dat u uw onderneming opricht met een notariële akte. Bij Oprichten BV laat u gemakkelijk en snel een oprichtingsakte opstellen.

Wie is de oprichter van een BV?

Een BV oprichten doet u alleen of samen met anderen. Elke BV heeft op zijn minst drie functies die door verschillende personen of door één persoon kunnen worden uitgevoerd: Oprichter. Bestuurder.

Wat moet u voldoen bij de oprichting van een BV?

Bij een BV oprichten dient u aan bepaalde eisen te voldoen. Zo laat u de BV oprichten met een notariële akte, heeft u statuten nodig en dient u de onderneming in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Hieronder vindt u de vereisten waaraan u moet voldoen: Notariële oprichtingsakte met statuten. Startkapitaal en aandelenkapitaal.

Wat zijn de kosten voor een BV?

De kosten voor een BV zijn zeer uiteenlopend. Zo kan je bij een lokale notaris al snel €1000,- betalen voor het oprichten een BV terwijl dit via Firm24 al vanaf €349,- kan. Daarnaast heb je natuurlijk de onderhoudskosten van een BV zoals de maandelijkse administratie en het opstellen van een jaarrekening.