Hoe werkt de ketenbepaling?

Hoe werkt de ketenbepaling?

Ketenbepaling: opvolgend werkgeverschap Of als een werknemer eerst via een uitzendbureau en later rechtstreeks bij een werkgever in dienst komt. De werknemer krijgt dan een andere werkgever maar blijft dezelfde of gelijksoortige werkzaamheden verrichten.

Hoe opzeggen contract onbepaalde tijd?

Opzegtermijn met vast contract Dit betekent dat u 1 maand van tevoren uw contract moet opzeggen. Het gaat om een kalendermaand. De opzegtermijn gaat in vanaf de 1e van de volgende maand. Stel: u wilt per 1 april uit dienst, dan moet u uw contract uiterlijk voor 1 maart schriftelijk opzeggen.

Wat is een contract onbepaalde tijd?

Een contract voor onbepaalde tijd is een contract tussen werkgever en werknemer waarin wordt overeengekomen dat de werknemer voor een onbepaalde duur werkzaamheden voor de werkgever zal verrichten.

Is tijdelijk contract verlengen?

Bij een vast contract (of contract voor onbepaalde tijd) is er geen einddatum afgesproken in de arbeidsovereenkomst. Wilt u een tijdelijk contract verlengen? Dan moet u zich houden aan een aantal wettelijke regels. Tijdelijk contract. Tijdelijk contract verlengen (ketenregeling) Vast contract. Voorbeelden tijdelijk en vast contract.

Wat is een tijdelijk contract voor bepaalde tijd?

Tijdelijk contract. Bij een tijdelijk contract (of contract voor bepaalde tijd) spreekt u met uw werknemer af hoe lang hij bij u komt werken: voor een bepaalde tijd (bijvoorbeeld 6 maanden) tot een bepaalde einddatum (bijvoorbeeld tot 31 december 2021) voor de duur van een bepaald werk (bijvoorbeeld voor de duur van een project)

Wat is een aanzegplicht voor een tijdelijk contract?

Voor tijdelijke contracten van 6 maanden of langer met een einddatum heeft u een aanzegplicht. Dit betekent dat u uiterlijk een maand voordat een contract eindigt, schriftelijk aan uw werknemer moet laten weten of u het contract verlengt of niet. Als u het contract verlengt, moet u ook aangeven onder welke voorwaarden.