Hoe boek je aankoop auto?

Hoe boek je aankoop auto?

Hoe boek ik de aankoop, afschrijving en verkoop van een auto?

  1. De factuur boek je in het inkoopboek op 0252 Investering auto’s.
  2. Je schrijft vervolgens de auto af in 3 jaar. Als de auto een restwaarde heeft van €300.
  3. Verkoop je de auto daarna, dan maak je een verkoopfactuur of een inkoopfactuur met inruilkorting.

Welke grootboekrekening aanschaf auto?

Als eerst boek je de factuur van de auto in. Kies voor een Activa rekening zoals 0081 Auto. Alle activa rekeningen kun je terug vinden via Gedetailleerd => Grootboeken. Eventueel kun je hier ook een nieuw grootboek aanmaken of de naam wijzigen als je dat wil.

Hoe boekwinst boeken?

Gaat u herinvesteren? Boek dan de gereserveerde boekwinst als een 1e afboeking op de aanschafprijs van het aangeschafte bedrijfsmiddel. Door de afboeking mag de boekwaarde van het nieuwe bedrijfsmiddel niet lager worden dan de boekwaarde van het vervreemde bedrijfsmiddel op het moment van vervreemding.

Hoe boek Ik investeringen?

Investeringen die je doet als ondernemer in bedrijfsmiddelen zoals een zakelijke telefoon of laptop welke meer kost dan € 450 (exclusief btw) dien je af te schrijven….Investeringen inboeken en afschrijfschema aanmaken

  1. Ga naar Kosten Nieuw.
  2. Geef de gegevens in.
  3. Selecteer bij Categorie Investeringen.
  4. Klik op Opslaan.

Hoe aankoopfacturen inboeken?

De stappen die je maakt zijn:

  1. Inkoopfacturen verzamelen.
  2. De basisgegevens vermelden in een boekhoudprogramma o.a.: product of dienst, factuurnummer, factuurdatum, bedrag, btw-tarief en kostensoort.
  3. Status vermelden: onbetaald of betaald.

Hoe boek je een inkoopfactuur?

Een inkoopfactuur inboeken Ga naar menu Boekhouden → Boekhouden → Dagboek inkoop → Nieuw boeking. Vul de datum, eventueel het boekstuknummer, de leverancier, het factuurnummer, de omschrijving in het bedrag in. Dit moet het volledige factuurbedrag zijn.

Hoe boek je prive gebruik auto?

De btw die je moet betalen over het privégebruik van de auto van de zaak geef je aan in de laatste btw-aangifte van het jaar. In rubriek 1 staat de regel ‘privégebruik’. Links bij ‘bedrag waarover omzetbelasting wordt berekend’ vul je 0 in. Rechts onder ‘Omzetbelasting’ vul je het te betalen bedrag in.