Waar kan ik bloedsuiker laten meten?

Waar kan ik bloedsuiker laten meten?

Testen op diabetes kan het beste bij de huisarts. Die kan met een vingerprik een druppel bloed afnemen en het bloedsuikergehalte daarin meten. Vaak gebeurt het ook met een buisje bloed in een laboratorium. Soms houden apotheken actieweken waarbij je je gratis kunt laten testen.

Hoe kan ik zelf mijn suiker meten?

Met een speciaal prikapparaatje prik je in je vinger, waarbij een druppel bloed vrij komt. Deze houd je tegen de teststrip aan. Na een paar seconden verschijnt op het schermpje van de bloedglucosemeter een getal in mmol/l. Dit getal geeft aan hoeveel glucose er in het bloed zit (de bloedglucosewaarde).

Hoe worden de bloedplaatjes gemaakt?

De bloedplaatjes worden door het beenmerg gemaakt en de stollingseiwitten door de lever. Als eerste maatregel bij een beschadiging van een bloedvat wordt er een prop bestaande uit bloedplaatjes in het gat in het bloedvat gepplaatst.

Wat is afname van bloed?

Bloedprikken: Afname van bloed voor medisch onderzoek. Afname van bloed voor medisch onderzoek is één van de meest voorkomende onderzoeken. Dit laboratoriumonderzoek is een relatief simpel onderzoek en daardoor niet erg belastend voor een patiënt. Bloedonderzoek beslaat een heel wijd spectrum.

Wanneer stop je de bloedverdunner?

Meestal stop je de bloedverdunner enkele dagen voor de ingreep en wordt de overbrug je de periode met spuitjes. Ze maken de exacte afspraken rekening houdend met het soort ingreep (kleine of grote operatie) en het bloedingsrisico.

Wat is een slechte bloedsomloop?

Als de doorbloeding niet optimaal is in het lichaam dan kun je je voorstellen dat de weefsels onvoldoende voedingsstoffen en zuurstof krijgen en ondertussen ook nog blijven zitten met een teveel aan afvalstoffen en koolzuurgas. Een slechte bloedsomloop herken je aan: Koude handen en voeten. Een bleek of grauw gelaat. Onregelmatige hartslag.