Wat kan een zwaar gevoel in de onderbuik hebben?

Wat kan een zwaar gevoel in de onderbuik hebben?

Zwaar gevoel in de onderbuik hebben door zwak bindweefsel. Een zwaar gevoel in de onderbuik kan diverse oorzaken hebben. Een daarvan is zwak bindweefsel. Dit is een kwestie van aanleg en al bij de geboorte aanwezig, maar niet direct op te merken. Het kan echter later verschillende vervelende problemen tot gevolg hebben.

Hoe krijg je pijn in je onderbuik?

Pijn in je onderbuik wordt heel vaak veroorzaakt door een voedselallergie of voedselintolerantie. Zo kun je hevige, lage buikpijn krijgen als je de eiwitten in bijvoorbeeld koemelk, soja, vis, schaaldieren, noten, pinda’s, sesam, varkensvlees, gluten, eieren of schaaldieren niet goed kunt verdragen.

Waar komt pijn in de rechter onderbuik voor?

Pijn rechtsonder in je buik komt meestal van je dikke darm of je blinde darm. Bij vrouwen kan pijn in de rechter onderbuik soms ook van de eierstok komen. Pijn midden-onder in je buik (rond de navel) wijst bij vrouwen meestal op problemen met de blaas of baarmoeder en bij mannen op prostaatklachten.

Wat zijn de oorzaken van pijn in de onderbuik bij vrouwen?

De meest voorkomende reden voor pijn in de onderbuik of een drukkend gevoel gevoel in de onderbuik bij vrouwen is menstruatie. Courante oorzaken van drukkend gevoel in de onderbuik. Diverticulitis. Gasvorming. Dyspepsie. Liesbreuk. Blaasontsteking. Menstruele krampen.

Wat is een pijn in de onderbuik bij vrouwen?

Pijn in de onderbuik wordt bij vrouwen in veel gevallen veroorzaakt door een (chronische) blaasontsteking. Een blaasontsteking betreft meestal een bacteriële infectie van het blaasslijmvlies. Bij een blaasontsteking is vrijwel altijd sprake van een branderig gevoel bij het plassen en vaak ook van vaginale afscheiding.

Wat zijn de symptomen van de onderbuik?

Symptomen zijn onder meer pijn in de onderbuik of het bekken, koorts, abnormaal bloedverlies en afscheiding.

Wat is een opgeblazen gevoel in de buik?

Een opgeblazen gevoel in de buik kan bij serieuze gevallen ook het symptoom zijn van een bepaalde ziekte, zoals prikkelbare darmsyndroom, verstoring in de spijsvertering (dyspepsie), de ziekte van Crohn of verstoppingen in het maag-darmkanaal. Meestal geen reden voor paniek.

Wat zijn de oorzaken van een opgezette buik?

Mogelijke oorzaken van een opgezette buik. Er zijn een aantal mogelijke oorzaken voor een opgezette buik of een opgeblazen gevoel: Een afwijkende darmflora. Overgroei met candida of andere gisten. Een besmetting met darmparasieten, is een van de meest voorkomende oorzaken. Overconsumptie van zetmeel of noten.

Wat is de oorzaak van een opgezwollen buik?

Alleen je huisarts zal de exacte oorzaak van je gezwollen buik kunnen bepalen. Enkele van de meest voorkomende oorzaken van een opgeblazen buik zijn te veel eten en gasvorming. Het inslikken van lucht als gevolg van angst of een nerveuze gewoonte of het eten van gasvormende voedingsmiddelen, kan leiden tot winderigheid.

Is de zwangerschap buitenbaarmoederlijk?

Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap zorgt voor lichte buikkrampen in het begin van de zwangerschap. Na 6 tot 10 weken zwangerschap wordt de pijn heftiger en kan je intense pijn in je buik of bekken ervaren.

Wat is de buikpijn tijdens de zwangerschap?

Buikpijn tijdens de zwangerschap. Bijna iedere zwangere vrouw heeft gedurende haar zwangerschap een aantal keer last van buikpijn of buikkrampen. Dit kan een hoop verschillende oorzaken hebben. In de meeste gevallen is de buikpijn mild en redelijk onschuldig, het kan echter ook een symptoom zijn van iets ernstigers.

Kan bekkenbodemspieren tijdens de zwangerschap gerekt worden?

Bekkenbodemspieren kunnen gedurende de zwangerschap tot een factor 3 gerekt worden. Eerdere vaginale bevallingen kunnen beschadigingen hebben achtergelaten in je bekkenbodem, variërend van onvermijdelijke kleine scheurtjes die je bijna niet kunt zien tot littekenweefsel na inscheuren of inknippen.