Wat is spiegelen van gedrag?

Wat is spiegelen van gedrag?

Wat is spiegelen precies? Je kopieert je gesprekspartner in communicatie op bepaalde punten; non-verbale houding, intonatie, specifiek woordgebruik, snelheid van praten en ademhaling. Zonder dat deze het merkt, met als doel contact te maken. Soms leert men dit bewust maar vaak vindt spiegelen ook onbewust plaats.

Wat is spiegelen in een relatie?

Spiegelen is kijken naar jezelf op een manier waarbij jij je eigen verantwoordelijkheid neemt om je leven een andere wending te geven. Wie naar zichzelf kijkt, en de relatie met zichzelf herstelt, heeft de sleutel tot een liefdevolle relatie gevonden.

Hoe leer ik spiegelen?

In een spiegel kijken is niet alleen je ogen gebruiken, maar ook emoties doorvoelen; van de ander en daarmee van jezelf. Spiegelen begint dus met bewustwording van het feit dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen gedrag; jij dus ook. Leer van wat jou triggert, wat je ziet en wat je voelt.

Wat is spiegelen van emoties?

Kort gezegd is spiegelen het in contact brengen (terug geven) wat er bij jou door de therapeut wordt gezien en ervaren. Dit kunnen emoties zijn, maar ook gedachten, een beweging of een houding die bij jou zichtbaar is. Binnen coaching en therapie wordt veel gebruik gemaakt van deze methodiek.

Hoe moet je spiegelen supermarkt?

Wat is spiegelen supermarkt? Spiegelen supermarkt is het naar voren schuiven van producten in de schappen van een supermarkt. Op deze manier zien de stellingen er gevuld en netjes uit; dit is aantrekkelijker voor de klant. Spiegelen behoort tot de taken van vakkenvullers in de supermarkt.

Wat moet je doen bij spiegelen?

Bij spiegelen worden alle producten in een winkelschap zo veel mogelijk naar voren geschoven, zodat de stellingen volledig gevuld lijken en er een mooie spiegel ontstaat.

Waarom spiegelen in gesprek?

Maar waarom zou je dat doen? Bewust spiegelen gebeurt wanneer een gesprekspartner heel subtiel wil laten merken dat hij aandacht en interesse toont voor de ander en met zijn/haar gedachte mee wil gaan: wij zijn het eens, wij matchen. Dit is nuttig bij bijvoorbeeld klantgesprekken.