Hoe kweek ik bosbessen?

Hoe kweek ik bosbessen?

De bosbes houdt niet van een kalkhoudende grond en past zich beter aan op een vochtige, zure bodem. De kalkmijdende plant groeit voornamelijk in open bossen, maar je kunt deze ook in de tuin houden. Plant de blauwe bes 1,5 m uit elkaar, het liefst op een zonnig plekje. Dan zal ook de herfstkleur het mooist zijn.

Kan je blauwe bessen zaaien?

Plant de struik Je kunt de blauwe bes ontkiemen uit zaden. Maar dat duurt gewoon lang. Je kunt ook blauwe bessen kweken uit stekken. Deze hebben ook enige tijd nodig voordat ze beginnen te produceren.

Welke grond voor bosbessen?

Het planten van blauwe bessen kan het gehele jaar door plaatsvinden, omdat blauwe bessen in potten worden gekweekt. Blauwe bessen moet je planten in zure grond, dat wil zeggen grond met weinig of geen kalk. Je kunt hiervoor Dcm Turf of Dcm Vivimus voor Heide, Rhodo & alle zuurminnende planten gebruiken.

Hoe oud wordt een blauwe Bessenstruik?

In principe heeft de blauwe bes niet veel snoeien nodig, zeker de jongere planten niet. Hier hebben we onze struiken (variƫrend van anderhalf tot zeven jaar oud) nog nooit gesnoeid. Als je blauwe bessen snoeit, doe dat dan vooral pas na het tweede jaar na planten en snoei dan in januari-februari.

Welke grond heeft een blauwe bes nodig?

Waar alle andere bekende eetbare bessen in de tuin het best in een neutrale of iets zure grond groeien eist de blauwe bes een uitgesproken zure grond met een pH van 4,0 tot maximaal 5,5. Daarnaast moet de grond veel humus bevatten, vochtvasthoudend zijn maar tegelijkertijd goed gedraineerd.

Hoe bessenstruiken stekken?

Aalbessen en zwarte bessen stekken Wanneer je de struiken in de winter snoeit, zet je wat takjes in een emmer zand of in losse grond. Je kan ze helemaal bedekken, zodat ze niet uitdrogen. In maart graaf je ze weer op en zet je de stekken met de onderste helft in de vochtige aarde.