Hoe was je een dekbed uit?

Hoe was je een dekbed uit?

Vul de helft van het bad met lauw water en voeg een klein beetje wasmiddel toe. Vervolgens kun je over het dekbed heen lopen of het dekbed schoonwrijven. Vul de badkuip meerdere keren met schoon water om het dekbed uit te spoelen. Tip: door het dekbed op te rollen kun je het water met een beetje kracht uit persen.

Hoe behandel je een donzen dekbed?

Hoe moet ik een donzen dekbed wassen/drogen?

  1. Was enkel op een lage temperatuur, maximaal 40 graden Celsius.
  2. Kies voor een fijn-, wol- of een donswasprogramma.
  3. Maak gebruik van een speciaal donswasmiddel.
  4. Gebruik geen wasverzachter.
  5. Laat de wasmachine naspoelen om het dekbed te ontdoen van wasmiddelresten.

Kan een dekbed van Texel in de wasmachine?

Wol zorgt goed voor zichzelf Overigens kunt u uw Texeler dekbed probleemloos chemisch laten reinigen. Wilt uzelf uw dekbed te allen tijde zelf willen wassen, dan is er voor u vast een geschikt dekbed in de Texeler Care collectie.

Hoe donzen dekbed opschudden?

gebruik een fijn- of wolwasprogramma of was met de hand in de badkuip. spoel het dekbed goed uit. doe het dekbed bij lage temperatuur (30 graden Celsius) in de droger (eventueel met wat tennisballen) het dekbed om het uur even eruit halen en wat opschudden en voelen hoe ver het is (drogen kan wel 4 tot 6 uur duren)

Welk droogprogramma voor dons?

In de droger Kies hiervoor het aller, allerlangzaamste programma en een lage temperatuur. Belangrijk is om tijdens dit droogprogramma ook 3 tot 5 tennisballen bij je jas in de droger te stoppen. Deze tennisballen zorgen er namelijk voor dat het dons losgeklopt wordt en de veertjes niet aan elkaar gaan kleven.

Hoe reinig je een schapenwollen dekbed?

30°C of 40°C is ideaal voor wol. Hiermee wordt het dekbed goed schoon en krimpt het niet. Kies altijd voor een speciaal wolwasmiddel zodat het dekbed in optimale conditie blijft en niet beschadigd raakt. Zorgt ervoor dat wol helemaal droog is voor het weer wordt gebruikt, dit is het lastigste omdat wol vocht vasthoudt!