Wat is de grootte van de dolfijnen?

Wat is de grootte van de dolfijnen?

Er zijn verschillende soorten dolfijnen in heel de wereld, en ze zijn allemaal verschillend van grootte. In ons Belgisch deel van de Noordzee, komen vooral bruinvissen voor, een kleine dolfijnachtige. Een bruinvis is 1 m tot 1.80 m lang, ongeveer zo groot dus als een mens. Witsnuitdolfijnen kunnen tot 3 m lang worden (ongeveer 250 kg)

Is dolfijnen zoogdieren?

Dolfijnen zijn zoogdieren. Net als bij de mens zit het jong eerst in je buik, maar bij dolfijnen duurt het wel een tijd voor dat het jong geboren kan worden. Een dolfijn is polygaam, dat betekent dat ze elke keer een andere dolfijn zoeken.

Wanneer dragen dolfijnen hun jong in de baarmoeder?

Dolfijnen dragen hun jong in de baarmoeder voor ongeveer 12 maanden. Bij de geboorte is een dolfijnen kalf ongeveer 90 tot 130 cm lang. En kan zo uitgroeien tot ongeveer 4 meter en tot 40 jaar oud worden. De baby word geboren met de staart eerst, en blijft vervolgens tot meestal 4 jaar bij de moeder zogen.

Waarom drinken dolfijnen moedermelk?

De jongen drinken moedermelk vaak langer dan een jaar. Maar dolfijnen hebben geen lippen en kunnen niet zuigen omdat er geen lucht in hun bek zit. Dus daarom spuit de moeder de melk in de bek van het jong. Het jong hoeft alleen maar zijn bek op de juiste plek te houden, de melk komt er in.

Hoe oud is een dolfijn?

Hoe groter een dolfijn is, hoe ouder hij kan worden. Bruinvissen worden ongeveer 15 jaar, tuimelaars ongeveer 40 jaar oud en hele grote dolfijnen kunnen wel 100 jaar oud worden. Een dolfijn haalt met zijn blaasgat adem. Z’n blaasgat zit boven op zijn hoofd en is eigenlijk zijn neus.

Wat is de grootste dolfijn in de zee?

De grootste dolfijn is de zwart-witte orka, waarbij mannetjes tot 9,8 meter lang kunnen worden en 5,5 ton kunnen wegen. Dolfijnen leven vooral in de ondiepere gebieden van de zee. Ze eten vooral vis en inktvis.

Welke dolfijnen behoren tot walvisachtigen?

Dolfijnen behoren tot de walvisachtigen waartoe ook de walvissen behoren. Er zijn 36 soorten dolfijnen en de meest bekende is de tuimelaar. Dolfijn Flipper, welke je misschien wel kent van televisieseries of verhalen, is een tuimelaar. Vind hier al je informatie en tips voor je spreekbeurt dolfijnen.

Hoe Dolfijnen ademen in het blaasgat?

De neus, dat het blaasgat heet, zit boven op hun hoofd. Dolfijnen ademen uit door omhoog te spuiten. In het water kunnen dolfijnen niet ademen, daarom moeten ze geregeld naar boven. Op het land kunnen dolfijnen dus wel overleven. Dolfijnen kunnen heel goed horen.

Wat is de kleur van een dolfijn?

De meeste dolfijnen hebben een schutkleur, ze zijn van onderen licht en aan de bovenkant donker. Bij de verschillen tussen de soorten heb ik al wat over de kleur van de huid verteld. De huid van een dolfijn voelt aan als nat rubber. Meestal is het verschil tussen mannetjes en vrouwtjes slecht te zien.

Wat is een dolfijn zwemmen?

Een dolfijn gebruikt zijn platte staart om voor en achteruit te zwemmen en om te springen. Een tuimelaar kan wel 6 meter hoog springen. Dolfijnen zijn snelle zwemmers. Ze kunnen ongeveer 55 kilometer per uur zwemmen; dat is net zo snel als een tornado.