Wat voel je bij hyperglycemie?

Wat voel je bij hyperglycemie?

U heeft een hyper als uw bloedsuiker hoger is dan 10mmol/l. Dit kunt dan last krijgen van klachten zoals: U moet veel plassen en dorst. U voelt zich vermoeid en zwak.

Hoe voelt ketoacidose?

Je lichaam droogt uit (door veel plassen en braken); Je hebt een snelle ademhaling en zoet ruikende adem (acetongeur); Je hebt verwijde pupillen en wazig zicht; Kinderen kunnen ineens gaan bedplassen, last krijgen van buikpijn of huilerig worden.

Welke waarde is hyperglykemie?

We spreken van hyperglykemie of hyper als er teveel glucose in het bloed zit. Dit is bij een bloedglucose hoger dan 10 mmol/l. Omdat uw bloedglucose te hoog is, geeft uw lichaam waarschuwingssignalen zoals: moeheid.

Waaraan herken je een reactie op insuline?

De meeste klachten van een insuline- allergie zijn: • Lokale klachten zoals jeuk, roodheid, pijn, branderigheid en zwelling rond injectieplaatsen. Meestal ontstaan deze klachten binnen enkele minuten na het spuiten van de insuline en houden dan nog enkele uren aan.

Wat zijn de symptomen van hyperglycemie?

Symptomen van hyperglycemie. Een verhoogd glucose gehalte kan tot de volgende klachten leiden: gevoel van dorst, met als gevolg veel drinken en veel plassen (polyurie) toegenomen eetlust. moeheid. gevoel van onrust. wazig zien. afvallen.

Welke geneesmiddelen kunnen hyperglycemie veroorzaken?

Voorbeelden van geneesmiddelen die hyperglycemie kunnen veroorzaken zijn corticosteroïden, octreotide en antipsychotica (geneesmiddelen tegen psychoses), zoals olanzapine. Hyperglycemie kan ook ontstaan ten gevolge van aandoeningen van de hersenen, en met name van de hypofyse.

Wat is reactieve hypoglykemie?

Ook mensen zonder diabetes kunnen bovenstaande klachten hebben. Dit wordt reactieve hypoglykemie genoemd. De één is hier gevoeliger voor dan de ander. Reactieve hypoglykemie kan met een voedingsadvies en begeleiding van een diëtist worden behandeld en kan worden voorkomen door gezond en regelmatig te eten.

Wat is hyperglycemisch hyperosmolair syndroom?

Hyperglycemisch hyperosmolair syndroom Dit syndroom is vrij zeldzaam en treft alleen patiënten met diabetes mellitus type 2, meestal ouderen. De aandoening komt het meest voor wanneer patiënten ziek zijn en moeite hebben om gehydrateerd te blijven.