Hoeveel kost het om een auto te polijsten?

Hoeveel kost het om een auto te polijsten?

Als u besluit de auto door een specialist te laten polijsten, dan zullen de kosten vanaf ongeveer €99,- beginnen voor het polijsten van zeer kleine schades oplopend tot een paar honderd euro voor grote of meerdere schades. Natuurlijk is dit per schadehersteller anders.

Wat doet polijsten?

Polijsten is het proces waardoor een oppervlak van een materiaal glad en glanzend gemaakt wordt, waardoor de oppervlakteruwheid verkleind wordt en het materiaal een sterk spiegelend effect verkrijgt. Als een oppervlak onder een sterke microscoop wordt bezien, vertoont het sterke pieken en dalen.

Hoe duur kost polijsten?

Kosten glas polijsten

Hoeveelheid glas te polijsten Gemiddelde prijs inclusief btw en voorrijkosten Benodigde polijst tijd
1 – 2 ramen € 200 1 – 1.5 uur
3 – 4 ramen € 250 2 – 2.5 uur
5 – 6 ramen € 300 2.5 – 3.5 uur

Wat kost een auto laten cleanen?

Een exterieur cleaning is al mogelijk vanaf €119. Dit is inclusief polijsten. Tegen meerprijs zijn er extra opties voor het auto wassen mogelijk. Zo kan uw interieur tegen een meerprijs ook worden schoongemaakt, waardoor u weer het gevoel heeft in een nieuwe auto te zitten.

Wat is 1 stap polijsten?

1 staps polijsten heeft voornamelijk als doel het herstellen van de glans en het corrigeren van zeer lichte krassen. Bij 1 staps polijsten wordt de gehele auto met één type polijstschijf en één soort polijstmiddel behandeld.

Wat is het verschil tussen waxen en polijsten?

Met het zeer fijne schuurmiddel in het polijstmiddel haalt u als het ware een stukje van de lak af zodat kleine krasjes verdwijnen en de glans weer terug komt. Met waxen brengt u een beschermend laagje aan op de lak. Goedkopere wax producten gebruiken hier siliconen en harsachtige substanties voor.