Wat is een onafhankelijk hotel?

Wat is een onafhankelijk hotel?

Tweederde van de ketenhotels had in 2002 een bezetting van 50 tot 75 procent. Bij de onafhankelijke hotels is dat een kwart, terwijl bijna de helft 75 tot 100 procent van de kamers gemiddeld het hele jaar bezet heeft.

Hoe heette restaurant vroeger?

Eerste restaurant Het was een eethuis waar hij diverse soepen bereidde waaruit de gast een keuze kon maken. Deze ‘soupe restaurante’ – verkwikkende of herstellende soep – is waarschijnlijk de aanstichter geweest voor het uiteindelijk gebruik van het woord ‘restaurant’.

Wat maakt een restaurant een restaurant?

Een restaurant is een uitgaansgelegenheid waar mensen (tegen betaling) kunnen eten. Gewoonlijk wordt men in restaurants aan tafel bediend door personeel. Gerechten worden over het algemeen in pand zelf genuttigd, maar veel restaurants verzorgen ook afhaal- en bezorgingsdiensten.

Wat is het doel van restaurant?

Een restaurant is een uitgaansgelegenheid waar mensen (tegen betaling) kunnen eten. Samen met hotels en cafés worden restaurants ook wel de horeca genoemd.

Wat is een eethuis?

o. (-huizen), eetgelegenheid, kleiner of exclusiever dan een restaurant.

Wat is het verschil tussen een bistro en een restaurant?

Een bistro wordt ook wel een eetcafé genoemd. Het is eigenlijk een restaurant, maar dan met een bar. Het is een informele setting waar je zowel een drankje kan doen als een maaltijd eten. De bistro is een Russische term: ‘Bystrò’, wat ‘snel’ betekent.

Wat heb je allemaal nodig voor een restaurant?

Voordat je kunt starten met je eigen horecabedrijf zijn er een aantal zaken waar je op moet letten, denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Inschrijven KvK en Belastingdienst.
  • Bestemmingsplan van de gemeente.
  • Horecavergunningen die je moet regelen.
  • Betalingsverkeer organiseren.
  • Risicoinventarisatie en -evaluatie.