Waar ligt Nederland op de aardbol?

Waar ligt Nederland op de aardbol?

Mocht je je afvragen wat er aan de andere kant van Nederland ligt, moeten we je toch teleurstellen. Je komt niet uit in Australië, zoals je misschien zou denken, maar in de Grote Oceaan. Ten zuidoosten van Nieuw-Zeeland om precies te zijn.

Wat is er aan de andere kant van de wereld?

Zo’n punt aan de andere kant van de wereld heeft een naam: een antipode. De antipode van elke plaats op aarde is het punt op het aardoppervlak dat er diametraal tegenover staat. Simpeler gezegd: als je een gat recht naar beneden graaft, kom je uit bij de antipode van de plaats waar je begonnen bent met graven.

Wat ligt er onder België?

Basisgegevens

Locatie: West-Europa, grenzend aan de Noordzee en liggend tussen Frankrijk en Nederland. In het oosten wordt België begrensd door Duitsland en in het zuidoosten door Luxemburg
Uitersten (hoogte):
– laagste punt: Noordzee 0 m

Welk land is aan de andere kant van de wereld?

Aan de andere kant van de aarde, gezien vanaf Nederland en België, ligt vooral veel water. Als je een tunnel zou graven naar de andere kant van de aardbol, dan zou je niet uitkomen in Australië zoals veel mensen denken, maar ten zuidoosten van Nieuw-Zeeland in de Grote Oceaan.

Kan je door de aarde heen?

Een reis dwars door de aarde Een vrije val dwars door de aarde heen, duurt dus niet zo lang, maar de afstand die je aflegt is wel gigantisch: ongeveer 12.757 kilometer. Tijdens je reis kom je door diverse lagen heen. Daarna reis je door de aardmantel, een reis van maar liefst 2.900 kilometer.

Wat is de andere kant van de wereld vanaf Nederland?

Wat zijn de 4 buurlanden van België?

Het grenst in het noorden aan Nederland, in het oosten aan de Bondsrepubliek Duitsland en aan het Groothertogdom Luxemburg, in het zuiden en het westen aan Frankrijk; in het westen vormt ook de Noordzee een grens.