Inhoudsopgave
Hoelang moet je steunzolen dragen?
Dit hangt af van de intensiteit waarmee u de zolen gebruikt. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van uw beroep, uw leeftijd en of u sportieve activiteiten doet. Volgens het RIZIV moet een paar steunzolen 1 à 2 jaar meegaan. Om deze tijd zonder problemen te overbruggen is een controle om de 3 of 6 maanden aangeraden.
Welke soorten steunzolen zijn er?
Er zijn verschillende opties en materialen mogelijk voor steunzolen:
- Steunzolen uit kurk.
- Steunzolen uit leder.
- Sportsteunzolen.
- Steunzolen aangepast aan uw werk.
- Steunzolen voor te wandelen.
- Steunzolen voor kinderen.
- Fijnere steunzolen voor dames.
Hoeveel kost een podotherapeut?
De kosten per paar steunzolen zijn ongeveer €229. Deze prijs is inclusief alle afspraken die nodig zijn om uw steunzolen naar wens te maken. Vanaf de eerste afspraak met uw adviseur tot en met de nazorg en controle van uw steunzolen, er komen naderhand geen onvoorziene kosten bij.
Hoeveel mensen dragen steunzolen?
Steunzolen voor dagelijks gebruik 57% Van de mensen krijgt te maken met voetklachten en steunzolen kunnen helpen deze te verminderen. U draagt de zolen dagelijks in uw eigen confectie- schoenen en u zult versteld staan van de verlichting die het dragen van zolen u kan brengen!
Kan een podoloog steunzolen voorschrijven?
De steunzolen moeten: voldoen aan een aantal kwaliteitscriteria en vervaardigd zijn uit materiaal dat door het Riziv is voorgeschreven; afgeleverd worden door een bandagist of orthopedist (ook een podoloog mag steunzolen afleveren, maar dan is geen tegemoetkoming mogelijk).
Waar zijn Gelzolen goed voor?
Een gelzool is een zooltje dat je in je schoen legt om het loopcomfort te verhogen of om een klacht tegen te gaan. Gelzolen zijn – de naam zegt het al – inlegzolen die gevuld zijn met gel. Die gel maakt ze uitermate zacht en flexibel.
Heb je een verwijsbrief nodig voor de podotherapeut?
Heb ik altijd een verwijskaart van de huisarts nodig? Nee, u kunt tegenwoordig ook rechtstreeks, zonder verwijzing van een huisarts of medisch specialist een afspraak maken bij ons als podotherapeut. Oftewel: directe toegankelijkheid. Heeft u geen verwijskaart dan heeft u echter wel een ingevuld DTP formulier nodig.
Welke verzekering vergoed podoloog?
Podotherapie wordt alleen in bepaalde gevallen door de basisverzekering vergoed, namelijk bij een diabetische voet die een verhoogd tot zeer hoog risico heeft op het ontstaan van wonden (zorgprofiel 2 en hoger). De podotherapeut kan dan een pedicure inschakelen om bepaalde behandelingen uit te voeren.