Waar zit je rechter flank?

Waar zit je rechter flank?

Dit is het gebied tussen de oksel en het bekken. Chronische pijn in de flank wordt vaak toegeschreven aan een gevolg van orgaanlijden, zoals nier-, galsteen- of darmziekten. Uit onderzoek blijkt dat het, net als bij ACNES, kan gaan om een zenuwbeknelling.

Welk orgaan zit rechts onder in de buik?

Na de maag komt eerst de dunne darm, daarna de dikke darm. Waar de dikke darm begint, zit een ‘doodlopend’ stukje darm, de blindedarm. De latijnse naam voor blindedarm. De blindedarm zit rechtsonder in de buik en is 2-20 cm lang, zo dik als een potlood en hol van binnen.

Wat ligt er rechts in je zij?

Steken in je zij kunnen ook aan de rechterkant optreden. Rechts zit je lever en die kan om dezelfde reden als hierboven opspelen: de maaltijd zit te dicht op de training. Ook je darmen kunnen hier slecht tegen en zorgen soms voor steken aan de rechterkant van je zij.

Wat is pijn in de zij of flank?

Pijn in zij of flank verwijst naar pijn of ongemak in de zijkant van de buik, direct boven de heup. Je kunt last hebben van pijn in rechterzij of de linkerzij. Als je last hebt van je flank (pijn in je zij) kan dit een aantal mogelijke oorzaken hebben.

Wat is een pijn in de rechterflank?

Pijn in de rechterzij Problemen met de dikke darm Problemen met de dikke darm kunnen ook pijn in de rechterflank veroorzaken. Deze problemen kunnen bestaan uit: Blindedarmontsteking of appendicitis (zie onder): het wordt veroorzaakt door een infectie van de appendix of een obstructie.

Wat is de oorzaak van flankpijn?

Enkele van de meest voorkomende oorzaken van flankpijn zijn: een nierbekkenontsteking, een ontsteking van een deel van de niet, het nierbekken, met hoge koorts, koude rillingen en misselijkheid een nierabces, met koorts, buikpijn, rillingen en bloed in de urine.

Wat is pijn in je rechterzijde?

Pijn in je rechterzijde is één van de aandoeningen die het dringendst onderzocht moeten worden. Het kan ook gepaard gaan met andere symptomen zoals: Duizeligheid; Misselijkheid; Braken; Constipatie; Diarree; Verlies van eetlust; Gasvorming; Koorts; Mogelijke oorzaken van pijn in je rechterzijde 1. Botletsels