Waarom is biodiesel beter?

Waarom is biodiesel beter?

De biodiesel die we in Nederland gebruiken is hoofdzakelijk gemaakt van gebruikt frituurvet. De emissiefactor van biodiesel is het laagste van alle energiebronnen. Biodiesel presteert daarmee zelfs substantieel beter dan bijvoorbeeld biogas en bio-ethanol, maar ook beter dan elektriciteit.

Wat kost HVO diesel?

Voor dagprijzen van B0, HVO en GTL kunt u contact opnemen met onze verkoopafdeling….FullTank Prijscourant.

FT ORIGINAL DIESEL B7 1,7843 Excl. BTW
FT HVO 10 1,8143 Excl. BTW
FT HVO 20 1,8443 Excl. BTW
FT HVO 50 1,9043 Excl. BTW
FT HVO 100 1,9843 Excl. BTW

Waarom is biobrandstof beter?

Bij de verbranding van biobrandstof komt netto een stuk minder CO2 in de atmosfeer, en dat is belangrijk om klimaatverandering tegen te gaan. Daarnaast voorkomen biobrandstoffen dat landen die veel energie gebruiken – zoals Nederland – te afhankelijk worden van wispelturige, olieproducerende landen als Irak en Rusland.

Hoe ontstaat een biodiesel?

Productie van biodiesel op basis van plantaardige olie (bestaande uit triglyceride moleculen) vindt in twee stappen plaats. In de eerste stap worden de esterverbindingen verbroken door bijvoeging van een base (veelal KOH en soms NaOH). Hierbij ontstaan glycerol en vrije vetzuren. De vetzuren worden vervolgens veresterd met de alcohol.

Wat is de benaming biodiesel?

Biodiesel is een type biobrandstof die gemaakt wordt uit plantaardige olie of dierlijk vet. Biodiesel wordt vaak toegepast in een mengvorm met uit aardolie verkregen diesel. De benaming die men er aan geeft is dan B5 (5% biodiesel) of B20 (bij 20% bijmenging). Bij gebruik van pure biodiesel spreekt men van B100.

Wat is de polaire laag van biodiesel?

De apolaire laag bestaat uit biodiesel en eventueel niet weggereageerde olie. De polaire laag bestaat uit glycerol, de katalysator en het overgebleven methanol. Deze lagen moeten van elkaar gescheiden worden. Vervolgens is het belangrijk dat de biodiesel gewassen wordt, om de laatste verontreinigingen te verwijderen.